Akkuyu NGS Proje Yarışması

Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından nükleer enerjinin sürdürülebilir enerjiye olan katkılarının ortaya konulması, nükleer teknolojiler konusunda yenilikçi fikirlerin ortaya çıkması ve bu alanda farkındalık oluşturulması amaçlarıyla Akkuyu NGS Proje Yarışması düzenleniyor. Ödüllü proje yarışması başvuruları devam ediyor.

 

Akkuyu NGS Proje Yarışması

  Düzenleyen: Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Akkuyu Nükleer A.Ş. iş birliğiyle.    
  Kategori: Fikir Yarışması, Proje Yarışması, Teknoloji Yarışması
  Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye
  Kimler Başvurabilir:

Lisans 3. veya 4. sınıf, yüksek lisans veya doktora öğrencileri. 

  Son Başvuru Tarihi: 28 MART 2021 Saat: 23.30
  Sonuç Açıklanma Tarihi: 2021
  Ödüller:
Birincilik Ödülü: Rusya’da Nükleer Santral Teknik Gezisi ve Seminer Ödülü
 
İkincilik Ödülü: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında Staj Ödülü
 
Üçüncülük Ödülü: Akkuyu Nükleer Güç Santralinde Teknik Gezi Ödülü
   

- Advertisement -

Yarışma Hakkında

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Akkuyu Nükleer A.Ş. iş birliği ile üniversite öğrencileri için Nükleer enerji alanında Proje Yarışması gerçekleştirilecektir.

Yarışma Kategorileri / Proje Konuları

1. İklim değişikliğine yönelik sürdürülebilir elektrik üretimi, sanayi, ulaşım gibi alanlarda nükleer enerjinin katkısının arttırılması

2. Nükleer enerjinin toplumsal kabulünün geliştirilmesi

· Uygulanabilecek etkin iletişim yöntemleri 

· Halkın nükleer enerji ile ilgili tüm süreçlere katkı sağlaması ve katılımı 

3. Nükleer güvenlik ve nükleer emniyetin sağlanması

· Nükleer güvenlik ve nükleer emniyet sağlanmasına yönelik yeni yaklaşımlar

· Nükleer güvenlik ve nükleer emniyet kültürünün sağlanması

· Acil durumlara hazırlık ve müdahalede altyapısının geliştirilmesi

· Nükleer tesislerin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinde yeni yöntemler

4. Denizin derinliklerinden uzayın sonsuzluğuna kadar her alanda kullanılan nükleer teknolojide yeni öneriler

5. Kullanılmış nükleer yakıtlarını ekonomiye kazandırılması

* Yetenek Kapısı üzerinden Proje Yarışması kapsamında dokümanların sisteme yüklenmesi için son tarih 28 Mart 2021’dir. Takımlar bu tarihe kadar proje önerilerini ve başvuru koşullarında belirtilen diğer dokümanları hazırlayarak sisteme yükleyebilecektir. Takımların ilan metnindeki detayları dikkatle okuduktan ve proje önerilerine son şeklini verdikten sonra başvurularını tamamlamalarını tavsiye ederiz.

Yarışma Süreci

1. Yetenek Kapısı üzerinden takımların başvurularını tamamlaması

2. Takımlar tarafından hazırlanan proje önerilerinin jüri tarafından değerlenmesi ve yarı finalistlerin belirlenmesi

3. Canlı yayında gerçekleşecek Yarı Finalde, proje sunumlarının yapılması ve jüri değerlemeleri ile Finalist takımların belirlenerek ilan edilmesi

4. Finalist takımların jüri tarafından verilen geri bildirimlere göre projelerini geliştirerek Final canlı yayınında sunması ve kazanan takımların ilan edilmesi

Başvuru Koşulları

  •  Yarışmaya başvurular takım olarak yapılmalıdır ve her takım 2 – 5 kişiden oluşmalıdır. Her öğrenci yalnızca bir takımda yer almalıdır.
  •  Proje takımı üyelerinin tümü lisans 3. veya 4. sınıf, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmalıdır.
  • Proje takımı üyelerinin tümü 4’lük not sisteminde en az 2,00 (diğer sistemlerde dengi) not ortalamasına sahip olmalıdır.
  •  Yarışmaya katılım için herhangi bir bölüm kısıtlaması bulunmamaktadır. Belirlenecek proje konularında proje hazırlamak isteyen tüm öğrenciler takımlarını kurarak yarışmaya katılabilecektir.
  •  Yetenek Kapısı üzerinden açılan yarışma ilanına her takım adına Takım Sözcüsü olarak belirlenen yalnızca bir kişinin başvuru yapması gerekmektedir.
  • Takımı adına başvuruyu yapacak Takım Sözcüsünün, “Niyet Mektubu”nu, tüm takım üyelerinin güncel transkriptlerini ve doldurdukları “Proje Öneri Formu”nu başvuru esnasında siteme yüklemesi gerekmektedir. Niyet mektubu ve proje öneri formu, aşağıdaki linkten indirilecek taslak üzerinde, bu belirtilen yazım kurallarına göre hazırlamalıdır.
  • Takımdaki her bir üye Yetenek Kapısı’na kayıtlı olmalı ve hesabındaki bilgilerini tam ve güncel olacak şekilde doldurmalıdır. Öğrencilerin Yetenek Kapısı hesabındaki eksik veya yanlış bilgilerden kaynaklanabilecek hak kayıplarından yalnızca öğrenciler sorumludur.
  • Takım Sözcüsü tarafından niyet mektubunda paylaşılan takım üyelerinin iletişim bilgileri, yapılacak her türlü bildirim için kullanılacak adres kabul edilir. Bilgilerin yanlış girilmesi veya saklanması durumunda oluşacak hak kayıplarından projeyi yürüten kurumlar hiçbir şekilde sorumlu olmayacaktır.
  • Başvurular sadece Yetenek Kapısı üzerinden, belirtilen tarihler arasında alınacaktır. Farklı yollarla (e-posta vb.) iletilen başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Başvuru koşullarından herhangi birine uymadığı tespit edilen takımlar, yarışmanın hangi aşamasında bulundukları fark etmeksizin, bu durumun tespit edildiği aşamada yarışma sürecinin dışında bırakılacaktır.
  • Başvuru esnasında veya yarışma sürecinde gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanları tespit edilen takımlar, yarışmanın hangi aşamasında olduğu fark etmeksizin yarışma dışında bırakılacaktır.

Başvuru Adımları

* Etkinlik ilanına takım adına, takım üyeleri tarafından seçilen bir kişi (Takım Sözcüsü) başvurmalıdır. Takım Sözcüsü aşağıdaki adımları takip ederek başvuruyu tamamlayabilir.

1. Yetenek Kapısı’nda “Hesabım” kısmındaki bilgilerini tamamla ve öz geçmişini oluştur.

2. Yetenek Kapısı “Etkinlikler” sayfasındaki yarışma ilanına git.

3. Etkinlik ilanındaki tüm detayları dikkatle oku.

4. Etkinlik ilanı sayfasındaki metnin en sonunda yer alan “Niyet Mektubu” taslağını ve “Proje Öneri Formu”nu indir.

5. Takım üyeleri ile birlikte, “Başvuru Koşulları” bölümünde açıklanan şekilde hazırlanan niyet mektubunu, proje öneri formunu ve takım üyelerinin transkriptlerini (toplam 5 doküman) Yetenek Kapısı’nda “Hesabım” kısmındaki “Dokümanlar” sayfasında yer alan “Yeni Ekle” butonuna tıklayarak sisteme yükle.

· Tüm dokümanlar PDF formatında olmalıdır.

· Niyet mektubu dosya adı; “Niyet Mektubu_Takım Adı” olarak kaydedilmelidir.

· Proje öneri formunun dosya adı “Proje Öneri Formu_Takım Adı” olarak kaydedilmelidir.

· Takımda her üyenin transkripti ayrı bir dosya olmalı ve dosya isimleri “Transkript_TakımÜyesininAdSoyadı” şeklinde düzenlenmelidir.

6. “Etkinlikler” sayfasındaki yarışma ilanına git ve “Başvur” butonuna tıklayarak başvuru sayfasına ilerle.

7. Öz geçmişini seç.

8. Proje yarışması için yüklediğin dokümanları “Belgeler” kısmında işaretleyerek seç (5 doküman seçmiş olmalısın) ve “Başvur” butonuna tıklayarak başvuru işlemini tamamla (Eğer yüklediğin dokümanları “Belgeler” kısmındaki listede göremiyorsan başvuru sayfasındaki “Yeni Doküman Ekle” butonunu kullanarak belgelerini yükleyebilirsin)

* Etkinliğe başvuru işlemini tamamlamadan önce etkinlik ilanındaki tüm detaylar dikkatlice okunmalıdır, başvuru işlemi tamamlandıktan sonra başvuruda değişiklik yapılamamaktadır.

Akkuyu NGS Proje Yarışması Ödülleri

Birincilik Ödülü: Rusya’da Nükleer Santral Teknik Gezisi ve Seminer Ödülü  

İkincilik Ödülü: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında Staj Ödülü  

Üçüncülük Ödülü: Akkuyu Nükleer Güç Santralinde Teknik Gezi Ödülü

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 28 MART 2021

Sonuç Açıklanma Tarihi: 2021

Akkuyu NGS Proje Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://www.yetenekkapisi.org/student_activities/detail/2081/745965

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap