Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından Kapalı Gişe Yaşamlar konulu Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması düzenleniyor. Ödüllü kısa film yarışması başvuruları devam ediyor.
Yarışma Hakkında
Kapalı Gişe Hayatları kadraja sığdıran en fazla 3 dakikalık bir filmle hemen sen de geleceğini cebinde bulabilirsin! Yatırımlarınla “geleceğini huzurlu, güvenli ve keyifli hale getirmenin sırrını” filme almaya hazır mısın?
Bu sene yedincisini düzenlendiğimiz Kamera Elinde Geleceğin Cebinde kısa film yarışmamıza katılmak için yapman gerekenler çok basit. Aşağıdaki listede yer alan 26 kelimeden en az 10 tanesini kullanarak 3 dakikayı aşmayan bir film çekmelisin. Daha sonra filmini 26 Nisan 2021 tarihine kadar web sitesi üzerinden başvuru yaparak yükleyebilirsin.
Senaryonu oluştururken sana yardımcı olacak sorulardan yararlanarak senaryonu oluşturabilirsin:
* Bütçe, birikim ve yatırım yapmak neden önemli?
* İnsanlar nasıl bütçe, birikim ve sermaye piyasasında yatırım yapmaya teşvik edilebilir?
* İnsanların bütçe, birikim ve yatırım yapmadığı bir dünyada neler ters gider? Siz lider olsanız bu durumu nasıl çözerdiniz?
* Sınırsız bir dünyada, insanların daha çok ve daha bilinçli bütçe, birikim ve yatırım yapmasını sağlayan nasıl çözümler olurdu?
* Nasıl daha bilinçli yatırım yaparız? Sermaye piyasasında uzun vadeli yatırımlar bize ne kazandırır?
* Bütçe yaparak birikimlerimizi arttırmak ve sermaye piyasasında daha bilinçli yatırıma dönüştürmek için teknolojiyi nasıl kullanabiliriz?
* Sermaye piyasasında yatırımlarımızı daha bilinçli yapabilmemiz için hangi konular otomatikleşmeli ve robotlaşmalı?
* Sermaye piyasasında bireysel yatırımcılar yetkisiz ve kötü niyetli kişiler tarafından sosyal medya ve iletişim sistemleri üzerinden yanlış yönlendirmelere maruz kalabiliyorlar. Bunun ne gibi tehlikeleri olabilir, bu durum nasıl önlenebilir?
* Sosyal medya ve iletişim sistemleri üzerinden sermaye piyasası araçlarına yönelik yapılan telkinler ve yatırım tavsiyeleri yoluyla sermaye piyasası yatırımcılarına yönelik dolandırıcılıklar gerçekleştirilebilir. Bu durum nasıl önlenebilir, bireyler sermaye piyasasında yatırım yaparken nelere dikkat etmelidir?
* Toplumun her kesimi için finansal okuryazarlık önemlidir. Kadınların finansal okuryazarlığının artması, kadınlarımızın finansal hizmet-ürünlere erişimi ve sermaye piyasalarında yatırım fırsatlarını kullanarak finansal özgürlüklerini sağlamaları yönünden ayrıca önem kazanıyor. Kadınların finansal okuryazarlığını arttırmak için neler yapılabilir? Kadınlarımızın finansal okuryazarlığının artırılması onlara ne gibi faydalar sağlayabilir?
Yarışmayı kazanırsan seni 12 bin 500 TL’ye varan ödüller bekliyor. Ayrıca ilk 10’a girersen, konu uzmanından yarım günlük “Sinema Unsurları” üzerine söyleşi imkânı kazanacaksın!
Yarışmaya katılmak için aşağıdaki 26 kelimeden en az 10 tanesinin filminde geçmesi gerekiyor:
1. Bütçe
2. Birikim
3. Yatırım
4. Birikim ve yatırım hedefi
5. Yaşam süresinin uzaması
6. Hisse senedi yatırım fonu
7. Kitle fonlaması
8. Robo danışmanlık
9. Sürdürülebilirliğin finansmanı
10. Etki yatırımları
11. Gelecek ve risk
12. Finansal planlama
13. Emeklilik 14. Portföy ve portföy dağılımı
15. Yatırım vadesi (kısa, orta, uzun)
16. Pay (hisse)
17. Borçlanma aracı yatırım fonu
18. Tahvil
19. Kira sertifikası
20. Bireysel emeklilik
21. Aracı kurum
22. Portföy yönetim şirketi
23. Banka
24. Yatırım danışmanı
25. Sosyal medya dolandırıcılığı / tehlikeleri
26. Kadınların finansal okuryazarlığı
Yarışmanın Organizasyonu
Yarışma, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği organizasyonunda gerçekleştirilmektedir.
Başvuru Koşulları
- Yarışmanın konusu, “Kapalı Gişe Yaşamlar” olarak belirlenmiştir. Aşağıda yer alan 26 kelimeden en az 10 tanesi kullanılarak filmlerde yatırım yaparak geleceği güvence altına almanın önemi anlatılmalıdır. Filmlerin değerlendirmeye alınması için belirlenen kelimelerden en az 10 tanesini içermesi gerekmektedir.
- Filmde geçmesi gereken 10 kelime Bütçe, Birikim, Yatırım, Birikim ve yatırım hedefi, Yaşam süresinin uzaması, Hisse senedi yatırım fonu, Kitle fonlaması, Robo danışmanlık, Sürdürülebilirliğin finansmanı, Etki yatırımları, Gelecek ve risk, Finansal planlama, Emeklilik-Portföy ve portföy dağılımı, Yatırım vadesi (kısa, orta, uzun), Pay (hisse), Borçlanma aracı yatırım fonu, Tahvil, Kira sertifikası, Bireysel emeklilik, Aracı kurum, Portföy yönetim şirketi, Banka, Yatırım danışmanı, Sosyal medya dolandırıcılığı / tehlikeleri, Kadınların finansal okuryazarlığı kelimelerinin içerisinden seçilebilir.
- Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar www.kameraelindegelecegincebinde.com adresli internet sitesi üzerinden kayıt oluşturarak katılım sağlayacaktır.
- Birden fazla filmle katılmak isteyen kullanıcıların başvuru formunda belirtmek koşuluyla başvuru formunu bir kere doldurmaları yeterli olacaktır.
- Yarışma, yurt içi ve yurt dışından bütün katılımcılara açıktır. Gönderilen filmin dilinin Türkçe olması veya Türkçe altyazılı olması zorunludur.
- Katılımcıların 18 yaşını doldurmuş olmaları gereklidir. 18 yaşından küçük olanlar yarışmaya katılmış olsalar dahi ödül kazanmaları halinde, bu ödül kendilerine verilmez.
- TSPB çalışanları, Tek Kılavuz İnternet Reklam Hizmetleri Bilişim Tek. Eğt. Öğr. A.Ş ortakları, yöneticileri ve çalışanları, Beycon takımı üyeleri ve bunların birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar ve ödül kazanamazlar.
- Yarışmaya başvurular 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak ve 26 Nisan 2021 tarihinde sona erecektir.
- Filmler, www.kameraelindegelecegincebinde.com adresindeki başvuru sayfasından online olarak en geç 26 Nisan 2021 tarihinde yüklenmelidir.
- Başvuru sürecinde katılımcı, filmini ve belgelerini yüklemeden önce site üzerinde bir kullanıcı profili oluşturması gerekmektedir. Kullanıcı profili oluştururken kullanmış olduğu e-posta adresini, e-posta adresine gelecek olan bağlantı üzerinden doğrulamalıdır. E-posta adresi doğrulaması yapmayan katılımcılar filmlerini sisteme yükleyemez ve başvuruda bulunamaz.
- Filmlerin uzunluğu en fazla 3 dakika olmalıdır. Her filmin yüksek çözünürlükte olacak şekilde öncelikle Youtube’a yüklenmesi, daha sonradan yüklenen filmin embed linkinin www.kameraelindegelecegincebinde.com sitesi üzerinden yapılacak başvuruda ilgili kısma eklenmesi gerekmektedir.
- Yarışmaya başvuruların son başvuru tarihinden önce www.kameraelindegelecegincebinde.com internet adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Belirtilen son teslim tarihinden sonra gelen filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Ön değerlendirme sonrasında ilk 20’ye kalan eserler için katılımcıların ıslak imzalı taahhütname ve kimlik fotokopisini iadeli taahhütlü posta yoluyla veya kurye/ kargo aracılığıyla TSPB’ye göndermesi ve internet sitesindeki Dokümanlar bölümüne yüklemesi gerekmektedir.
- Katılımcı, gönderi zarfının üzerine kendi isim, soy isim, iletişim bilgilerini ve başvuru formunda belirttiği e-posta adresini yazmalıdır.
- “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışması için film gönderenler, filmlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Başkasına ait filmlerin kullanımından dolayı oluşabilecek her türlü hukuki ve cezai yükümlülük, katılımcıların kendi sorumluğundadır.
- TSPB uygunsuz olabileceğini ya da hakaret içerdiğini düşündüğü (örneğin, şiddet, suç, dini konular, politika, ırkçılık ya da cinsellik içeren) filmleri yegâne takdir yetkisine dayanarak yarışma dışına çıkarma hakkını saklı tutar.
- Katılımcıların tasarlayacakları kısa filmlerinin 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanuna uygun şekilde özgün olması gerektiği gibi; filmlerde kullanılacak her türlü fikir ve sanat eserlerinin ilgili mevzuata uygun olarak kullanılmış olması gerekmektedir.
- Kısa filmlerde yer alacak eser, müzik ya da görsel efektlerle ilgili olarak eser veya bağlantılı hak sahipleri ya da ilgili meslek birliklerinden 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası ile ilgili mevzuat uyarınca alınması gereken izin ve ödenmesi gereken telif bedelleri, katılımcıların sorumluluğundadır. Bu konuda TSPB’nin hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır. Katılımcıların belirtilen yasa gereklerine uygun davranacağını, yasanın öngördüğü kurallara aykırı davranılması nedeniyle doğabilecek her türlü hukuki sorumluluğun kendisine ait bulunduğunu ve bu konuda TSPB’nin uğrayabileceği bilcümle zararların katılımcının kendisine rücu edileceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
- Katılımcının verdiği bilgilerin yanlış, eksik veya hatalı olmasından dolayı TSPB hiçbir sorumluluk kabul etmez. Her katılımcı yarışmaya istediği sayıda kısa film ile katılabilir. Ancak bir yarışmacı en fazla bir para ödülüne hak kazanabilir.
Diğer Koşullar
- Yarışma sonuçları ve ödüle hak kazananlar www.kameraelindegelecegincebinde.com sitesi üzerinden 2021 Mayıs ayı içerisinde ilan edilecektir. Ödül kazanıp kazanmadıklarını öğrenmek, katılımcıların kendi sorumluluğundadır.
- İlan edilecek yarışma sonuçlarına ilişkin karar nihaidir, bağlayıcıdır ve karar sonucunun gözden geçirilmesi söz konusu değildir.
- Ödül kazanıldığı takdirde, TSPB tarafından belirtilecek yatırım kuruluşunda yatırım hesabı açılacak ve kazanılan ödül bu hesaba aktarılacaktır. Yatırım hesabı, kazanan kişiye tanımlandıktan 3 ay sonra nakde çevrilebilecektir.
- TSPB, yeterli nicelik ve nitelikte film gelmemesi halinde ödüllerin bir kısmını vermeme hakkını saklı tutar.
- İlk ona (10) giren yarışmacılara konu uzmanından yarım günlük “Sinema Unsurları” üzerine söyleşi imkanı sunulacaktır.
- Ödül kazanan katılımcılar kişisel olarak, www.kameraelindegelecegincebinde.com adresinden başvuru aşamasında kullandıkları e-posta adresleri aracılığıyla bilgilendirilecektir. Ödül kazanan katılımcıların, bilgilendirildikleri tarihten itibaren 14 gün içinde info@kameraelindegelecegincebinde.com e-posta adresinden veya TSPB’nin her türlü telefon, faks ve posta adresinden TSPB ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Ödül kazananın, bilgilendirilme tarihinden itibaren 14 gün içinde TSPB ile iletişime geçmemesi halinde ödül geri çekilecektir.
- TSPB, katılım koşullarını ihlal eden ya da uygulamada istismar, sahtekarlık veya hatalı katılım yapan yarışmacıları yarışmadan çıkarabilir. Yarışmada çeşitli yöntemlerle haksız avantaj sağlamaya çalışan katılımcıların belirlenmesi durumunda bu katılımcı ödüle hak kazanamayacak olup, TSPB’nin yasal işlem başlatma ve varsa bundan doğan tüm zararlarının tazminini talep etme hakkı saklıdır.
- Ödül sahibi, kazanılan ödülle ilişkin veraset ve intikal vergisi dışındaki diğer vergi, kanuni yükümlülükler ve/veya ilave maliyetlerden kendisi sorumlu olacaktır.
- TSPB, “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasında katılımcılardan aldığı kişisel verileri (e-posta adresi vb. bilgileri) kullanabilir. Ancak, katılımcılarla ilgili kişisel veriler üçüncü şahıslara aktarılmayacak ve onların kullanımına sunulmayacaktır.
- TSPB, önceden haber vermeksizin yarışmanın kurallarını değiştirme, süresini kısaltma veya iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda asla TSPB aleyhine bir iddia oluşturulamaz. Koşullar ve kurallardaki değişiklikler tüm katılımcılar için bağlayıcı nitelik taşımaktadır. Bu nedenle katılımcılar, güncel koşullar ve kuralları öğrenmek için www.kameraelindegelecegincebinde.com adresini düzenli olarak ziyaret etmeleri gerektiğini kabul ederler.
- Burada belirtilen şart ve koşulların herhangi bir maddesi hukuka aykırı, hükümsüz ya da uygulanamaz olarak addedilirse söz konusu madde ayrılabilir olarak sayılacak ve geriye kalan hükümlerin geçerliliğini ve uygulanabilirliğini etkilemeyecektir. Geçersiz hale gelen hüküm yerine yarışmanın amacına ve kurallarına daha uygun yeni bir hüküm getirilebilecektir.
- Yarışmaya katılan herkes, yarışma şartlarını okuyup anlayarak peşinen kabul etmiş sayılır. Katılımcıların yarışma şartlarına uyup uymadıklarının denetim ve değerlendirilmesi, katılımcıların beyanına dayanan bilgiler çerçevesinde, münhasıran TSPB tarafından yapılacaktır.
- Yarışma kapsamında ortaya çıkan her türlü uyuşmazlıkta TSPB’nin kayıtları esas alınacaktır.
- Bu şartlardaki herhangi bir hüküm konusunda yaşanacak anlaşmazlığı çözme konusunda İstanbul Mahkemeleri ve İcra Daireleri tek yetkili olacaktır.
- “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışması, Milli Piyango İdaresi’nin izni ve onayı kapsamında değildir.
- Aksi katılımcı tarafından belirtilmedikçe ad, soyad, e-posta adresi ve diğer tüm kullanıcı bilgileri sadece TSPB tarafından toplanacak, işlenecek ve saklanacaktır.
- Katılımcılar, www.kameraelindegelecegincebinde.com adresindeki hesabına giriş yaptıktan sonra, Eserlerim başlığındaki “Başvurumu Geri Çek” butonuna basarak 26 Nisan 2021 tarihine kadar, göndermiş oldukları filmin ve bilgilerinin kullanılmasına ilişkin verdikleri onayı geri çekebilirler. Bu durumda katılımcı yarışmadan da çekilmiş olur ve değerlendirmeye katılamaz.
- “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına katılan tüm filmlerin mali hakları; işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve yayın ile umuma iletim hakkı münhasıran TSPB’ye ait olacaktır. Filmler TSPB tarafından tanıtım amaçlı olarak web sitesinde, görsel medyada, televizyonlarda, internette veya her türlü tanıtım malzemesinde ve mecrada kullanılabilecektir. Katılımcılar kullanılan filmler için herhangi bir telif hakkı ya da maddi manevi talep ileri sürmeyeceklerini gayrikabili rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt ederler.
Yarışma Sekreteryası
E-posta: info@kameraelindegelecegincebinde.com
iletisim@tspb.org.tr
İrtibat Kişileri:
Duru Güner – 0212 280 85 67 – 119
Berkay Acar – 0546 841 15 74
Seçici Kurul
- Alp BİROL
- Murat ÖZER
- Selin GÜREL
- Uğur VARDAN
- İlkay ARIKAN
Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması Ödülleri
Birincilik Ödülü: 12.500 TL
İkincilik Ödülü: 10.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 7.500 TL
Cüneyt CEBENOYAN Jüri Özel Ödülü: 5.000 TL
İLK 10’A GİREN YARIŞMACILARA Konu uzmanından yarım günlük “Sinema Unsurları” üzerine söyleşi imkanı
Yarışma Takvimi
Yarışmanın ilanı: 15 ŞUBAT 2021
Son Başvuru Tarihi: 26 NİSAN 2021
Oylamanın Başlaması: 27 NİSAN 2021
Sonuçların Açıklanması: MAYIS 2021
Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://www.kameraelindegelecegincebinde.com/
Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.