Çankırı Yöresel Hediyelik Eşya Tasarımı Yarışması

Çankırı Belediyesi tarafından Çankırı’nın doğal, tarihi ve kültürel ögelerinin yerli ve yabancı turistlere doğru aktarılması amacıyla Çankırı Yöresel Hediyelik Eşya Tasarımı Yarışması düzenleniyor. Ödüllü tasarım yarışması başvuruları devam ediyor.

Çankırı Yöresel Hediyelik Eşya Tasarımı Yarışması

  Düzenleyen: Çankırı Belediyesi
   Kategori: Tasarım Yarışmaları, Kültür-Sanat Yarışmaları, Eşya Tasarımı Yarışması
  Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye
  Kimler Başvurabilir:

İlgi duyan herkes.

  Son Başvuru Tarihi: 7 MAYIS 2021
  Sonuç Açıklanma Tarihi:

HAZİRAN 2021

  Ödüller:
 
Birincilik Ödülü: 4.000 ₺
İkincilik Ödülü: 3.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 2.000 ₺
Mansiyon Ödülü: 1.000 ₺
Jüri Özel Ödülü: 1.000 ₺                                 
   

- Advertisement -

Yarışmanın Amacı

Çankırı Belediyesi olarak ana hedefimiz; Çankırı’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin şehrimize özgü hediyelik eşyalar ile bir şehri yanında taşımanın keyfini yaşatmaktır. Bu bağlamda; Çankırı’nın yöresel kültürünü temsil edecek hediyelik eşya sektöründe inovasyon çalışması yaparak yenilikçi fikirleri ortaya çıkarmak ve desteklemek, bu fikirler ışığında tasarım örnekleri oluşturmak, şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin hediyelik olarak farklı ürünler bulmasını sağlamak öncelikli hedef olmak üzere;

  • Çankırı’da eksikliği hissedilen hediyelik eşya ürün yelpazesini geliştirmek ve ziyaretçilerinin edinebileceği hediyelik eşya çeşidini çoğaltarak ziyaretçilerimizin Çankırı’ya ilgisini arttırmak,
  • Çankırı’nın ekonomisine katma değer kazandıracak özgün hediyelik eşyalar üreterek ve çoğaltarak kent tanıtımına katkı sağlamak,
  • Şehrin imajını temsil etmesi noktasında, Çankırı ile özdeşleşmiş temalarla ortaya yeni ürünler çıkarmak, ziyaretçileri Çankırı iline ait yeni tasarımlarla buluşturmak ise yan hedefleri oluşturmaktadır.

Yarışma Konusu

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarih, kültür ve sanat yönünden oldukça zengin bir mirasa sahip olan Çankırı’nın, turizmin harcama kalemlerinden birisi olan hediyelik eşya sektöründe şehrimizin tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini ön plana çıkartacak, şehrimizin geçmişten günümüze taşıdığı yerel kimliğini ve marka değerini modern bir üslup ile ortaya koyacak yöresel hediyelik eşya tasarımlarının yapılmasıdır.

Yarışma Organizasyonu

Bu tasarım yarışması Çankırı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilmektedir.

Yarışma Başvuru Koşulları

  • Yarışmaya istekli olan herkes katılabilir. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  • Katılımcılar yarışmaya en fazla 3 adet eser ile katılabilir. Katılımcılar isterlerse, söz konusu eser/eserleri bireysel veya grup üyesi olarak sunabilir. Somut ürün tasarımlarında ürünün hikâyesi, kullanılan yerel değerler, malzeme ve araçlar gibi detayların yer aldığı tanıtım metni tasarımın yanına eklenmelidir. Proje tasarımları ise içerisinde ürünün üç boyutlu tasarımı ve ürüne ait kısa hikâyenin yer aldığı bilgisayar destekli projeler şeklinde hazırlanacaktır.
  • Katılımcılardan proje tasarım kategorisine katılacak olan yarışmacılar, çalışmalarının 300 dpi çözünürlükte jpeg – tiff formatında görüntülerini, çalışmalarının vektörel hallerini, el çizimi veya diğer başka bir yöntem ile tasarlanmış hallerini bir CD/DVD veya USB bellek içerisinde kısa hikayelerinin anlatıldığı word dosyası ve belirlemiş oldukları rumuz ile beraber göndereceklerdir.
  • Katılımcılar ürünlerini rumuzları ile kutulayarak/zarflayarak kargo/posta yolu ile gönderecekler ya da şahsen telim edeceklerdir.
  • Grup katılımları en fazla 5 kişiden ve tek rumuzdan oluşabilir.
  • Yarışmacılar, proje tasarım kategorisindeki eserlerinin arka sağ üst kısmına, el yapımı hediyelik özgün eşya tasarımları kategorisinde ise eserlerinin alt kısmına karakterden oluşan rumuzlarını yazacaklardır.

Diğer Koşullar

  • Katılımcıların www.cankiri.bel.tr internet adresinin “Duyurular” bölümünde yer alan Başvuru formunun altındaki Katılım Formunu doldurup, hediyelik eşya ürünlerini kapalı kutu içerisinde teslim etmesi gerekmektedir. Kutunun üzerinde tasarım yarışmasının adı, yarışmacının rumuzu belirtilerek en fazla 8 karakterden oluşan rumuzun yazılığı olduğu bilgiler kutunun üzerine yapıştırılmalıdır. Yarışmacılar rumuzlarını eserlerinin alt kısmına da yazmalıdır.
  • Proje tasarımı kategorisinde katılan yarışmacılar, rumuzlarını projelerinin arka sağ üst köşesine yazmalıdır. Aynı şekilde hangi kategoride başvurulduğu da belirtilmelidir.
  • Proje tasarımlarının 300 dpi çözünürlükte jpeg – tiff formatında görüntüleri, çalışmalarının vektörel halleri, el çizimi veya diğer başka bir yöntem ile tasarlanmış halleri, kısa hikayelerinin anlatıldığı word dosyası ve katılım formu ile birlikte zarfa konularak posta yolu ile iadeli taahhütlü olarak gönderilmelidir. Zarfın üzerinde rumuz belirtilmelidir.
  • Posta veya kargoda oluşan gecikmelerden, proje tasarımı kategorisinde çalışmaların gönderildiği CD/DVD veya USB belleğin çalışmamasından yarışmacının kendisi sorumludur.
  • Yarışmaya katılanlar bu şartname ve koşulları kabul etmiş sayılır.

Değerlendirme Kriterleri

  • Yarışmaya katılan her tasarımda özgünlük, daha önce üretilmemiş olması, Çankırı ilini temsil eden imaj ve yapıya sahip olması, seri üretime uygun bir tasarım olması, daha önce başka bir yarışmadan ödül almamış olması ve geçmiş yıllarda düzenlenmiş olan herhangi bir tasarım yarışmasında ödül almamış olması şartları aranmaktadır.
  • Yarışmaya gönderilen eserin özgün bir çalışma olmaması, aksine bir iddia olması ve üçüncü kişilerin tasarım üzerinde hak iddia etmesi durumunda sorumluluk yarışmacıya aittir.
  • Yarışmada dereceye girenler, tasarımlarına ilişkin herhangi bir fikri ve sınai hak (patent ücreti) talep etmeyeceklerini, tüm üretim ve satış haklarını Çankırı Belediyesi’ne devrettiklerini kabul etmiş sayılırlar. Bununla birlikte dereceye giren tasarımlar, Çankırı Belediyesi’nden alınan yazılı izin ile üretilebilir.
  • Yarışmada ödül alan eserlerin bütün hakları yarışmayı düzenleyen Çankırı Belediyesi’ne aittir. Dilediği şekilde çoğalttırabilir ve her türlü faaliyetinde kullanabilir. Çankırı Belediyesi dilerse yarışmadan ödül almış veya almamış olan eserler üzerinde eser sahiplerinden değişiklik talebinde bulunabilir. Çankırı Belediyesi yarışma kapsamında sunulan tüm eserleri sergileme, katalog, broşür, internet sitesi vb. her türlü tanıtım çalışmalarında kullanma hakkına sahiptir.
  • Proje tasarımları kategorisinde katılacak olan yarışmacılar, 300 dpi çözünürlükte, jpeg, tiff halinde, vektörel hallerini ise illustrator, photoshop vb. formattaki hallerini, el çizimi veya diğer başka bir yöntem ile tasarlanmış hallerini, DVD/CD veya USB belleğe kaydedilmiş bir kopyası halinde hikayesi ile birlikte şartnamede belirtilen iletişim adresine göndermelidir.
  • Katılımcılar, örnek üretimleri ise yine şartnamede belirtilen iletişim adresine göndermelidir.

Yarışma İletişimi

Adres: Çankırı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Cumhuriyet Mah. Atatürk Bulvarı No: 15 ÇANKIRI
Telefon: 0 376 212 14 00 / 1600 – 1608
E-posta: yarisma@cankiri.bel.tr
Web sitesi: www.cankiri.bel.tr

Çankırı Yöresel Hediyelik Eşya Tasarımı Yarışması Ödülleri

Birincilik Ödülü: 4.000 TL
İkincilik Ödülü: 3.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 2.000 TL
Mansiyon Ödülü: 1.000 TL
Jüri Özel Ödülü: 1.000 TL

Yarışma Takvimi

Yarışmanın İlanı: 1 MART 2021

Son Başvuru Tarihi: 7 MAYIS 2021

Sonuçların İlanı: HAZİRAN 2021

Çankırı Yöresel Hediyelik Eşya Tasarımı Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://www.cankiri.bel.tr/cankiri-yoresel-hediyelik-esya-tasarim-yarismasi-1-martta-basliyor,2,3796,1

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap