3 Aralık Dünya Engelliler Günü Ulusal Afiş Yarışması 2023

Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü tarafından, Engellilerin yaşam süreci ve gündelik yaşam içinde karşılaştıkları engellere dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla “Engel/Sizken” temasıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Ulusal Afiş Yarışması 2023 düzenleniyor. Ödüllü grafik tasarım yarışması başvuruları devam ediyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Ulusal Afiş Yarışması 2023

Düzenleyen:Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü
Kategori:Logo Tasarım Yarışması, Grafik Tasarım Yarışması, Tasarım Yarışmaları
Kapsadığı Şehir:Tüm Türkiye
Kimler Başvurabilir: Türkiye genelindeki liselerde ve üniversitelerde Grafik Tasarımı
eğitimi veren bölümlerde eğitim alan öğrenciler.
Son Başvuru Tarihi:24 KASIM 2023
Sonuç Açıklanma Tarihi:29 KASIM 2023
Ödüller:Lise Kategorisi
Birincilik Ödülü: 5.000 ₺
İkincilik Ödülü: 3.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 2.000 ₺

Üniversite Kategorisi
Birincilik Ödülü: 7.000 ₺
İkincilik Ödülü: 5.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 3.000 ₺
+ Ödül Belgesi

- Advertisement -

Yarışma Amacı

Engellilerin yaşam süreci ve gündelik yaşam içinde karşılaştıkları ve onların karşısına yine bizler tarafından çıkarılan engeller, sosyal boyutta irdelenmesi gereken önemli bir konu olarak dikkat çekmektedir. Engellilerin haklarını göz ardı etme ve sosyal hayatta ayrıştırma gibi eylemlerin konu edileceği, “Engel/Sizken” temasına sahip yarışmamız toplumda farkındalık yaratma amacını taşımaktadır. Maltepe üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü olarak her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde ele aldığımız “Engel/Sizken” teması, ulusal düzeyde, grafik tasarımı eğitimi veren lise ve üniversitelerden tasarım öğrencilerini buluşturmak, konuya gençlerimiz tarafından dikkat çekmek, tasarım alanında eğitim gören genç tasarımcıları sosyal sorumluluk projeleri kapsamında teşvik etmek gibi misyonları üstlenmektedir. 

Genel olarak yarışma; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Engel/Sizken teması ile konuyu ifade eden afişlerin seçilmesini, yarışmaya katılan tasarımlar arasından sergilenmeye değer bulunan afişlerin ilgili hafta kapsamında sergilenmesini ve toplumda farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.

Grafik Tasarım Yarışması Başvuru Koşulları

  • Yarışma, lise ve üniversite olmak üzere 2 (iki) kategoride yapılacaktır.
  • Yarışma, Türkiye genelindeki liselerde ve üniversitelerde Grafik Tasarımı eğitimi veren bölümlerde eğitim alan öğrencilere açıktır. 
  • Yarışmaya bireysel olarak katılım kabul edilmektedir. Her yarışmacı, en fazla 1 (bir) afişle katılabilir. 
  • Afişte, 6 rakam veya harften oluşan rumuz kullanılmalıdır. Rumuz, basılı afiş arkasında ve ayrıca mail olarak gönderilecek .jpeg dosyasının adında da yer almalıdır.
  • Yarışmaya katılanlar Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’ne vermekle yükümlü oldukları ıslak imzalı katılım formu ile afişin özgün ve kendilerine ait olduğunu, gönderdikleri afişle daha önce hiçbir yarışmaya katılmadıklarını ve hiç bir yerde sergilemediklerini ve bu şartname hükümlerini aynen kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Katılım formu bulunmayan afişler değerlendirmeye alınmayacaktır. (Bu şartları taşımayan afişler, ödüle veya sergilemeye değer görülmüş olsalar bile yarışma dışı bırakılır.)
  • Yarışmaya katılan, ödül ve sergilemeye değer bulunan tüm afişler bedelsiz ve süresiz olarak Maltepe Üniversitesi’ne ait olacak, iade edilmeyecektir. Maltepe Üniversitesi yarışma yolu ile elde ettiği bu afişleri, televizyon, internet, sosyal medya ve diğer her türlü dijital ortamda yayınlama; katalog, broşür, afiş, kitap, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme, ulusal ve uluslararası haber yapma hakkına sahip olacaktır.
  • Seçici kurul, gerek gördüğünde afiş sahibinden afiş üzerinde değişiklik yapmasını isteyebilir.

Bunun için Maltepe Üniversitesi tarafından ödül tutarı dışında herhangi bir ödeme yapılmaz.

  • Yarışmacılar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul (Jüri) kararlarını kabul etmiş sayılacaklardır.
  • Afiş çalışmalarında dört renkli (CMYK) ofset baskı teknolojisi ile elde edilebilen renklerin dışına çıkılmamalıdır. Çalışmalar 300 dpi çözünürlükte olmalıdır.  
  • Afişlerde görsel tasarımı destekleyen sözel mesaj olarak “3 Aralık Dünya Engelliler Günü ENGEL/SİZKEN” ibaresi yer almalıdır. Bu ibarenin yer almadığı tasarımlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Belirtilen ibarenin dışında afiş üzerinde tasarımcının belirlediği ve tasarımı destekleyici slogan da yer alabilir.
  • Çalışmalar 50×70 cm dikey olarak çalışılacak ve en düşük 3 mm fotoblok baskı olarak gönderilecektir. (50×70 cm afiş için net baskı alanı; 48×68 cm olmalıdır.)
  • Sadece fotoblok baskı olan afişler değerlendirmeye alınacaktır. Rulo, A3-A4 baskı olarak getirilen/gönderilen afişler elden, kargo veya postadan teslim alınmayacaktır. 
  • Ayrıca afişlerin değerlendirilmelerinde kullanılmak üzere 300 dpi ve en çok 2000 pixel olacak şekilde .jpeg dosyaları yusuftolgaunker@maltepe.edu.tr adresine mail olarak gönderilmelidir. Gönderilen görsellerin jpeg isimleri çalışmalara verilen rumuz ile aynı olmalıdır. 
  • Afişlerin dijital orijinali, Adobe Illustrator (.ai) veya Photoshop (.eps) veya Photoshop (.psd) veya Photoshop (.tiff) versiyonlarından biri ile program uzantısı belli olacak, layerları açık olacak şekilde çalışılmalıdır.
  • Ödül alan afişlerin dijital orjinali, yarışma sonuçları ilan edildikten sonra, Jüri tarafından istenecektir. 
  • Çalışma orjinali herhangi bir sıkıştırma yapılmadan, belirtilen özelliklerde, fontlar convertlenerek CD veya DVD kaydı yapılıp teslim edilecektir. 
  • Afiş üzerinde uygun bir yerde Maltepe Üniversitesi logoları yer alacaktır. İlgili logolar https://www.maltepe.edu.tr/tr/maltepe-universitesi-logolarimiz adresinden temin edilebilir

  Seçici Kurul

  • Doç.Dr. Sibel AVCI TUĞAL/ Işık Üniversitesi STMF Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi
  • Doç. Ezgi KARAATA / Marmara Üniversitesi GSF Grafik Bölümü Öğretim Üyesi
  • Dr.Öğr.Üyesi Seyit Mehmet BUÇUKOĞLU / Maltepe Üniversitesi GSF Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi
  • Ekrem YILMAZ / Grafik Tasarımcı / İllüstratör
  • İbrahim ADIYAMAN / Grafik Tasarımcı 
     

Yarışma Katılım Şekli ve Adresi

Gönderilecek afişler elden, kargo veya posta yolu ile teslim edilebilir.
Adres: 

Arş. Gör. Yusuf Tolga ÜNKER
Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 
Grafik Tasarımı Bölümü
Marmara Eğitim Köyü 34857 Maltepe / İSTANBUL
Tel: 0216 626 10 50 Faks: 0216 626 10 70 www.maltepe.edu.tr 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Ulusal Afiş Yarışması 2023 Ödülleri

Lise Kategorisi
Birincilik Ödülü: 5.000 ₺
İkincilik Ödülü: 3.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 2.000 ₺

Üniversite Kategorisi
Birincilik Ödülü: 7.000 ₺
İkincilik Ödülü: 5.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 3.000 ₺
+ Ödül Belgesi

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 24 KASIM 2023

Sonuçların İlan Edilmesi: 29 KASIM 2023

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Ulusal Afiş Yarışması 2023 Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://www.maltepe.edu.tr/tr/3-aralik-dunya-engelliler-gunu-ulusal-afis-yarismasi-2023–engel–sizken-

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap