TEKNOFEST 2024 Savaşan İHA Yarışması

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda bireyleri desteklemek, toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmak, ilkokul, ortaokul, lise, lisans ve üzeri, mezun-girişimci ve özel sektör katılımcılarının fikirlerini destekleyerek hayallerine ulaşmalarına katkı sunmak amaçlarıyla TEKNOFEST 2024 Savaşan İHA Yarışması düzenleniyor. Bu yıl Adana’da düzenlenecek TEKNOFEST teknoloji yarışmaları 2024 başvuruları devam ediyor.

TEKNOFEST 2024 Savaşan İHA Yarışması

Düzenleyen:Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Kategori:Teknoloji Yarışmaları, Proje Yarışmaları, Fikir Yarışmaları,
Öğrenci Yarışmaları
Kapsadığı Şehir:Tüm Türkiye, KKTC ve Yurtdışı
Kimler Başvurabilir:Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm lise, üniversite öğrencileri ve yetişkinler.
Son Başvuru Tarihi:20 ŞUBAT 2024
Sonuç Açıklanma Tarihi:2024
Ödüller:Birincilik Ödülü: 200.000 ₺ 
İkincilik Ödülü: 150.000 ₺ 
Üçüncülük Ödülü: 120.000 ₺ 

- Advertisement -

Yarışma Hakkında

TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında Savaşan İHA Yarışması düzenlenmektedir.

Teknolojideki gelişmelere paralel olarak İnsansız Hava Araçları (İHA), faaliyet alanlarını gün geçtikçe geliştirmekte, git gide daha çok otonomi kazanmaktadır. Bu bağlamda yüksek otonomi gerektiren ve dünya çapında sıcak araştırma alanlarından biri olan İHA’lara savaş jetlerinin yaptığı it dalaşı (dog fight) yapabilme kabiliyeti kazandırılması hedeflenmektedir. Hali hazırda dünya çapında gözlem faaliyetlerini büyük oranda insanlı platformlardan almış olan İHA’lar, yüksek çevresel farkındalık, karar verme yeteneği ve dinamik ortamlarda planlama yeteneği gibi konularda insan zekası seviyesine yaklaşamadığı için, savaş uçakları arası hava – hava muharebe manevraları ancak insanlı uçaklar ile gerçekleştirilebilmektedir. İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmasının temel amacı, İHA’lar arası bu tarz bir hava – hava muharebe senaryosunu kontrollü bir ortamda oluşturup ileride bu konuda başarı elde edebilecek gençleri ilgili alanlara yönlendirmek, deneyim kazandırıp becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır.

Yarışmaya; lise, üniversite öğrencileri ve mezunları bireysel veya takım halinde katılabilir. Takımlar en fazla 10 kişiden oluşmalıdır. Mezun seviyesine firmalar veya girişimler takım olarak başvuru yapabilirler.

TEKNOFEST 2024 Savaşan İHA Yarışması Ödülleri

Birincilik Ödülü: 200.000 ₺ 
İkincilik Ödülü: 150.000 ₺ 
Üçüncülük Ödülü: 120.000 ₺ 

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 20 ŞUBAT 2024

Sonuç Açıklanma Tarihi: 2024

TEKNOFEST 2024 Savaşan İHA Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://www.teknofest.org/tr/yarismalar/savasan-iha-yarismasi/

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap