Enerji Verimliliği Konulu Ödüllü Öykü Yarışması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, ortaokul öğrencilerine yönelik Enerji Verimliliği Konulu Ödüllü Öykü Yarışması düzenlenmektedir. Kazananları para ödülü ve çeşitli diğer ödüllerin beklediği öykü yarışması, tüm ortaokul öğrencilerinin katılımına açıktır.

 

Enerji Verimliliği Konulu Ödüllü Öykü Yarışması

  Düzenleyen:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı – Enerji İşleri Genel Müdürlüğü

  Kategori: Edebiyat, İlkokul-Ortaokul
  Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye
  Kimler Başvurabilir: Ortaokul (5-6-7 ve 8 inci sınıflar) öğrencileri.
  Son Başvuru Tarihi: 6 ARALIK 2019
  Sonuç Açıklanma Tarihi: ŞUBAT 2020
  Başvuru & Detaylı Bilgi: http://yegitek.meb.gov.tr/www/901-oyku-ve-resim-yarismasi-tc-enerji-ve-tabii-kaynaklar-bakanligi/icerik/2898
  Ödüller:

Birincilik  :    Dizüstü Bilgisayar + 1.250TL

İkincilik   :    Dizüstü Bilgisayar + 1.000 TL

Üçüncülük :  Dizüstü Bilgisayar + 750 TL

- Advertisement -

Yarışmanın Konusu ve Amacı

Ortaokul (5-6-7 ve 8 inci sınıflar) öğrencilerine yönelik düzenlenen ödüllü öykü yarışması ile enerjinin ve enerji kaynaklarının verimli kullanılması konusunda öğrenciler arasında bir farkındalık oluşturulması ve bilinç düzeyinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Yarışma Katılım Koşulları ve Şartlar

  • YarışmayaMilli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaokulların  (5-6–7 ve 8 inci sınıflar) öğrencileri katılabilir.
  • Yarışmaya gönderilecek öyküler A4 çizgisiz dosya kağıdına, mürekkepli veya tükenmez siyah veya mavi renkli kalemlerle yazılacaktır.
  • Öykülerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yayımlanmamış olması gerekir.
  • Orjinal olmayan (fotokopi olarak gönderilen) öyküler değerlendirmeye alınmaz.
  • Öykünün herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve esere yapıştırılmış veya çizilmiş resimler yer alamaz.
  • Yarışmaya gönderilecek öyküler 5 (beş) sayfayı geçemez.
  • Yarışmaya gönderilecek öykülerde sözcük sayısı 400’den (dörtyüz) az, 1200’den (binikiyüz) çok olamaz.
  • Yarışmaya gönderilecek öykülerin ön yüzüne öğrenci veya okuluyla ilgili kişisel bilgiler yazılmaz. Ayrıca öykülerin arka sayfası, yarışma bilgi formu işlemi dışında kullanılmaz.
  • Yarışmaya gönderilen öykünün arka sayfasına öğrencinin ve okulun iletişim bilgilerini içeren “Yarışma Bilgi Formu” yapıştırılır.
  • Yarışmaya katılan eserler (öyküler) sahibine geri gönderilmez.
  • Eserlerin (öykülerin) telif hakkı eser sahibine ait olup, derece alsın veya almasın tüm eserler (öyküler) eser sahibinden izin almak kaydı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve/veya Enerji İşleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü etkinliklerde kullanılabilir.  

Başvuru ve Değerlendirme

  • Öyküler, önce okullarda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeninin başkanlığında en az 3 (üç) öğretmenden oluşan bir komisyonca incelenir ve değerlendirilir. Şartnameye uymayan eserler bu inceleme ve değerlendirmelerde elenir. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeninin olmadığı okullardaki inceleme, değerlendirme ve eleme, görevlendirilecek diğer öğretmenlerce yapılabilir.
  • Okulu temsil edebilecek en iyi 3 (üç) öykü İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilir.
  • İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen eserler, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulacak olan değerlendirme komisyonlarında incelenerek, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeninin başkanlığında en az 3 (üç) öğretmenden oluşturulacak bir komisyonca değerlendirilir.
  • İlçeyi temsil edebilecek ve şartname esaslarına uygun en iyi 3 (üç) öykü İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilir.
  • İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen eserler, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulacak olan değerlendirme komisyonlarında incelenerek, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeninin başkanlığında en az 3 (üç) öğretmenden oluşturulacak bir komisyonca değerlendirilir.
  • İl Komisyonu tarafından seçilen ve ili temsil edebilecek, şartname esaslarına uygun en iyi 3 (üç) resim; Enerji İşleri Genel Müdürlüğü, Enerji Verimliliği Dairesi Başkanlığı, Türk Ocağı Caddesi No:2 06100 Çankaya/ANKARA adresine gönderilir.
  • Ödüle layık görülecek eserler 2020 Şubatayı içerisinde Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenir.

Enerji Verimliliği Konulu Ödüllü Öykü Yarışması Ödülleri

Birincilik         : Dizüstü Bilgisayar + 1.250TL +Yarışmaya Katılım Plaketi

İkincilik          : Dizüstü Bilgisayar + 1.000 TL +Yarışmaya Katılım Plaketi

Üçüncülük      : Dizüstü Bilgisayar + 750 TL +Yarışmaya Katılım Plaketi

  • Ödül törenine davet edilen öğrenci, bir (1) veli ve bir (1) öğretmeninin otobüs veya tren biletlerini ibraz etmeleri halinde şehirlerarası ulaşım giderleri Enerji İşleri Genel Müdürlüğünce karşılanır. Bu kişilerin konaklamaları, sabah, öğle ve akşam yemekleri Enerji İşleri Genel Müdürlüğünce sağlanır.

Yarışma Takvimi

Başvuru İçin Son Tarih: 6 Aralık 2019   

Sonuçların İlanı: Şubat 2020          

Enerji Verimliliği Konulu Ödüllü Öykü Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: http://yegitek.meb.gov.tr/www/901-oyku-ve-resim-yarismasi-tc-enerji-ve-tabii-kaynaklar-bakanligi/icerik/2898

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap