Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları

Gençlik ve Spor Bakanlığı,  gençlerin yeteneklerini sergilemeleri ve hayallerini gerçekleştirebilmeleri için ödüllü Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları düzenleniyor. Bu kapsamda ‘Hayallerini Sahneye Taşı’ sloganıyla Tiyatro Yarışması, ‘Bir Şiir Bir Nefes’ sloganıyla Şiir Okuma Yarışması, ‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla Türk Müziği Yarışması ve ‘Kim Bilir’ sloganıyla Bilgi Yarışmaları düzenleniyor. Kazananları yurt dışı kültür gezisi dahil çeşitli ödüller bekliyor.

 

Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları

  Düzenleyen: Gençlik ve Spor Bakanlığı
  Kategori: Kültür-Sanat, Lise, Edebiyat
  Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye
  Kimler Başvurabilir: 14-29 yaş aralığındaki gençler.
  Son Başvuru Tarihi: ŞUBAT 2020
  Sonuç Açıklanma Tarihi: Nisan-Ağustos 2020
  Başvuru & Detaylı Bilgi: https://ghgm.gsb.gov.tr/HaberDetaylari/1/10001/183402/kultur-ve-sanat-yarismalari-basliyor.aspx
  Ödüller:

Türkiye Birincileri: Yurt Dışı Kültür Gezisi Ödülü

İkinci, Üçüncü ve Bölgesel dereceler için farklı ödüller.

- Advertisement -

Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Amacı

Gençler Arası Tiyatro Yarışmasında ‘Değerler Eğitimi ve Gönüllülük’ konularında gençler tarafından yazılan özgün senaryolar sahneye taşınacaktır. Gençler Arası Şiir Okuma yarışmasında konusu gençler tarafından belirlenen şiirler okunacaktır. Gençler Arası Türk Müziği yarışmasında Türk Halk Müziği-Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Müziği, Pop, Özgün, Arabesk ve Rock dallarından eserler seslendirilecektir. Gençler Arası Bilgi yarışmasında ise; Genel Kültür, Tarih, İslam Tarihi, Spor Kültürü, Sayısal Mantık, Sanat, Güncel Konular ve Vatandaşlık konularında hazırlanan çoktan seçmeli sorular gençlere yöneltilecektir.

Yarışma Kategorileri ve Katılım Şartları

  • Gençler Arası Türk Müziği Yarışması; Türk Müziği (Solo Kız/Erkek), Popüler Müzik, (Solo Kız/Erkek) ve Özgün Yorum olmak üzere 5 kategoride ve 18-29 yaş aralığında düzenlenecektir.
  • Gençler Arası Tiyatro Yarışması; 18-29 yaş aralığında ve tek kategoride gerçekleştirilecektir.
  • Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması; 14-17/18-25 Bay/Bayan olmak üzere 4 farklı kategoride yapılacaktır.
  • Gençler Arası Bilgi Yarışması; Lise ve Üniversite olmak üzere 2 farklı kategoride yapılacak olup gruplar üçer kişiden oluşacaktır.
  • Yarışmalar; İl, Bölge ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecek olup, İl birinciliği yarışmaları Ocak-Şubat aylarında, Bölge Finalleri Nisan-Ağustos ayları arasından Türkiye Finali ise Eylül ayında icra edilecektir.

Yarışmalara başvurmak ve hayallerinizi gerçekleştirmek için size en yakın Gençlik Merkezi’ne müracaat edebilirsiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı size en yakın Gençlik Merkezleri’nin listesine buradan erişebilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri

Yarışma Ödülleri

Yarışmalarda Türkiye derecesine giren gençlere ödüller verilmektedir. Yarıştıkları kategoride birinci olan gençler yurt dışı kültür gezisi ile ödüllendirilecekken, ikinci ve üçüncü olan gençlere de anlamlı ödüller verilecektir.

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: Şubat 2020

Sonuç Açıklanma Tarihi: Nisan-Ağustos 2020

Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://ghgm.gsb.gov.tr/HaberDetaylari/1/10001/183402/kultur-ve-sanat-yarismalari-basliyor.aspx

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap