Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 2020

Rönesans Holding tarafından sürdürülebilir yaşam alanları tasarlanması ve gençlerde çevre dostu yapılar konusundaki farkındalığın artırılması için Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 2020 düzenleniyor. Ödüllü tasarım yarışması başvuruları devam ediyor.

 

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 2020

  Düzenleyen:

Rönesans Holding

  Kategori: Tasarım, Proje, Mimari Tasarım
  Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye
  Kimler Başvurabilir:

Mühendislik-Mimarlık bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencileri.

  Son Başvuru Tarihi: 29 MAYIS 2020
  Sonuç Açıklanma Tarihi: 22 HAZİRAN 2020
  Ödüller:

Birinci: 20.000 ₺,

İkinci 16.000 ₺,

Üçüncü 14.000 ₺,

Mansiyon Ödülü: 10.000

RGY (Rönesans Gayrimenkul Yatırım) Özel Ödülü: 10.000 ₺

Kentsel gelişim ve değerlendirme ödülü: 10.000

Yenilikçi fikir ve detay çözüm ödülü: 10.000

İyi uygulama ödülü: 10.000

Görsel tasarım ödülü: 10.000

Sosyal sürdürülebilirlik ödülü: 10.000 ₺

- Advertisement -

Yarışmanın Amacı

  • Gelecek nesillerin daha sağlıklı çevre dostu yapılarda yaşamasını sağlamak için üniversite Öğrencilerine “sürdürülebilirlik” kültürünü kazandırmak,
  • Değerin artırılması ve atığın azaltılmasıyla proje gereksinimlerinin doğru belirlenmesini, proje boyunca kesin ve doğru süreçlerin yürütülerek tekniklerin ve metotların standardize edilmesini sağlamak için,
  • Öğrenmenin sürekliliğine, takım çalışmasına, fikirlerin paylaşılması ve birbirine destek olmanın gücüne olan inancımızla, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olan gençlerimizle tanışmak ve geleceğin inşasında ortak fikir üretmek amacıyla bu yıl 5’incisi düzenlediğimiz Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması’nın 6.’sını düzenliyoruz.

Yarışmanın Konusu ve Teması

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması, kentsel alanda arazinin, doğal kaynakların en uygun şekilde kullanıldığı, sosyal yaşamın temel alındığı, karma kullanımlı kent yapılarının geliştirildiği ve sürdürülebilirlik ilkelerini barındıran bir öğrenci fikir yarışmasıdır.

“Gelecek Burada Başlıyor” mottosuyla öğrencileri “sürdürülebilirlik” kavramı üzerine projeler geliştirmeye yönlendiren yarışma, farklı disiplinlerin bir araya gelmesini amaç edinmiştir.

Her yıl olduğu gibi bu sene de ana teması “Yeşil Bina ve Sürdürülebilirlik” olan yarışmamızın 2020 konusu ise ‘’Kendine Yeten Verimli Yaşam Alanları’’ olarak belirlendi.

Günümüzde yaşam alanları büyüklük, işlevsellik ve kendine yetme konularında yeterince sorgulanmadan, alışılagelmiş kabullerle üretilmeye devam etmekte. Öte yandan kentli alışkanlıkları, kent mekanının ve yaşam alanlarının verimlilik, sürdürülebilirlik, işlevsellik açılarından yeniden sorgulanması gerektiği aşikar. Bu bağlamda; gününün çoğunu konutun dışında üretime katılarak geçirmekte olan kentliye kendine yetebilen, kompakt, doğaya saygılı sürdürülebilir yaşam alanları sunmak oldukça değerlidir.

Yarışma Katılım Koşulları

Yarışmaya katılacak yarışmacıların aşağıdaki koşulları yerine getirmesi zorunludur. Ekip olarak katılanların her birinin koşulların tamamına uymaları zorunludur.

  • Üniversitelerin Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Çevre Mühendisliği ve Şehir Bölge Planlama bölümlerinde öğrenim gören T.C. vatandaşı veya yabancı uyruklu lisans ve lisansüstü öğrenciler yarışmaya katılabilir.
  • Yarışma, üniversitelerin yukarıda yazan bölümlerinin tüm sınıflarına açıktır.
  • Yarışmacılar yarışmaya, bireysel veya en fazla 5 kişiden oluşan ekiple katılabilir. Yarışmacıların başvuru tarihinden proje teslim tarihine kadar geçen sürede, lisans veya lisansüstü eğitimine devam ediyor olması gerekmektedir

*Bir öğrenci yalnızca bir takımda yarışmaya katılabilir.

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi : 29 MAYIS 2020

Sonuçlarının Açıklanması : 22 HAZİRAN 2020

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 2020 Ödülleri

Birinci: 20.000 ₺,

İkinci 16.000 ₺,

Üçüncü 14.000 ₺,

Mansiyon Ödülü: 10.000

RGY (Rönesans Gayrimenkul Yatırım) Özel Ödülü: 10.000 ₺

Kentsel gelişim ve değerlendirme ödülü: 10.000

Yenilikçi fikir ve detay çözüm ödülü: 10.000

İyi uygulama ödülü: 10.000

Görsel tasarım ödülü: 10.000

Sosyal sürdürülebilirlik ödülü: 10.000 ₺

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 2020 Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://ronesans.com/surdurulebilirlik/sgt/

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap