Liseliler Arası Ulusal Fotoğraf Yarışması

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, gençlerde doğa ve doğa sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak ve doğanın korunmasına aktif katılımlarını sağlamak amacıyla “Doğa Seni Bekler” Liseliler Arası Ulusal Fotoğraf Yarışması düzenliyor.

 

Liseliler Arası Ulusal Fotoğraf Yarışması

  Düzenleyen:

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

  Kategori: Fotoğrafçılık, Kültür – Sanat, Proje, Fikir
  Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye
  Kimler Başvurabilir:

Türkiye’deki Lise Öğrencileri

  Son Başvuru Tarihi: 09 AĞUSTOS 2020
  Sonuç Açıklanma Tarihi:

24 AĞUSTOS 2020

  Ödüller:

İlk üçe giren öğrencilere Fotoğraf Makinesi

İlk ona giren öğrencilere mansiyon ödülü verilecektir.

- Advertisement -

Yarışma Koşulları

  • Yarışma Yürütme ve Değerlendirme Kurul Üyelerinin 1. derece akrabaları dışında; son başvuru tarihi itibarıyla resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenci olduğunu belgeleyebilecek herkes yarışmaya katılabilecektir.
  • Her katılımcı en fazla 1 (bir) adet renkli fotoğraf ile katılabilir. Her türlü teknik serbest olmakla birlikte, tamamen bilgisayar yazılımlarıyla oluşturulmuş veya fotoğrafik içeriğe sahip
    olmayan görüntüler kabul edilmeyecektir.
  • Katılımcılar, doğa fotoğrafı çektikleri yerde, kendilerine ait 1 (bir) adet öz çekim (selfie) fotoğraf da çekerek yarışmaya katılacak fotoğraf ile birlikte, aşağıda belirtilen e-posta adresine gönderecektir. Bu fotoğraflar, daha sonra EBA TV Lise’de ve Ortaöğretim Genel
    Müdürlüğüne ait çeşitli mecralarda kullanılabilecektir.
  • Fotoğraf yarışması için sadece “ogm_etkinlik@meb.gov.tr” adresine gönderilen eserler kabul edilecektir. Baskı veya CD / DVD ile katılım kabul edilmeyecektir.
  • Gönderilen fotoğraflar yarışma yürütme kurulunca numaralandırılır ve bu numaralar ile değerlendirmeye girer. Değerlendirme Kurulu hiçbir şekilde eserin veya katılımcının adını göremez.
  • Katılımcı yarışmaya gönderdiği yapıtın kendisi tarafından çekildiğini, tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde fotoğraf kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikleri yapan katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
  • Kural ihlali yapan kişilerin ödül, sergileme, unvan ve tüm kazanımları geri alınır. Ödül verilmişse ödül sahibinin ödülü iade etmesi gerekir. Bu iptal durumu diğer ödül almış ve /veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz.
  • Havadan fotoğraf çekimi için kullanılacak insanlı veya drone gibi insansız hava araçlarının kullanımının izne tabi olduğu bölgelerde yapılan çekimlerde bu tür insanlı veya insansız araçların kullanılması durumunda yerel makam ve yetkililerden alınacak izinler tümüyle
    yarışmacının sorumluluğundadır.
  • Daha önce ya da bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül (derece, mansiyon, özel ödül) almış fotoğraflar bu fotoğrafların kadraj farklılığı içeren ve/veya renk değiştirme uygulanmış görüntüleri yarışmaya katılamaz. Aksine davranış kural ihlali sayılır. Fotoğrafın yarışma organizasyonu dışında yayınlanmış olması katılım açısından engel değildir.
  • Şartnamede belirtilmeyen durumlar için Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Yarışma Yürütme Kurulu kararları geçerli olacaktır.

Değerlendirme

Değerlendirme süreci üç aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.
Birinci aşamada Değerlendirme Kurulu ilk 50’ye giren fotoğrafları belirleyecektir.
İkinci aşamada Jüri Üyeleri İlk 50’ye giren fotoğraflar arasından ilk 20’ye giren fotoğrafları belirleyecektir.
Üçüncü ve son aşamada ise “http://ogm.eba.gov.tr/fotograf” adresinden yapılacak halk oylaması ile ilk 10’a giren fotoğraflar belirlenecektir.

Yarışma Ödülleri

İlk 10’a giren öğrenciler ödüllendirilecek olup;
İlk üçe giren öğrencilere Fotoğraf Makinesi, diğerlerine mansiyon ödülü verilecektir.

Yarışma Takvimi

  • Yarışma Başlangıç Tarihi: 29 Temmuz 2020 Çarşamba
  • Son Katılım Tarihi: 9 Ağustos 2020 Pazar 23:59 (TSİ)
  • Seçici Kurul Toplantı Tarihi:
  • Birinci Aşama: 12 Ağustos 2020 Çarşamba
  • İkinci aşama: 14 Ağustos 2020 Cuma
  • Halk Oylaması: 17 – 21 Ağustos 2020
  • Sonuç Bildirim Tarihi: 24 Ağustos 2020 Pazartesi
  • Yarışmaya gönderilen fotoğraflar, sonuç bildirim haftası boyunca EBA TV Lise’de yayınlanacaktır.

Liseliler Arası Ulusal Fotoğraf Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için:https://ogm.meb.gov.tr/www/doga-seni-bekler-liseler-arasi-ulusal-fotograf-yarismasi/icerik/998

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap