Enerjim Sensin Girişim Hızlandırma Programı

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından enerji sektöründeki yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesi ve desteklenmesi amacıyla Enerjim Sensin Girişim Hızlandırma Programı düzenleniyor. Seçilen girişimlerin ödüllendirileceği ve çeşitli desteklerden faydalanabileceği Girişimcilik Yarışması devam ediyor.

Enerjim Sensin Girişim Hızlandırma Programı

  Düzenleyen: Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve ODTÜ TEKNOKENT  
  Kategori: Girişimcilik Yarışmaları, Proje Yarışmaları, Tasarım Yarışmaları, Bilim Yarışmaları
  Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye
  Kimler Başvurabilir:

İlgili temalara yönelik bir projesi olan herkes.

  Son Başvuru Tarihi: 20 OCAK 2021
  Sonuç Açıklanma Tarihi: ŞUBAT 2021
  Ödüller:

ELDER Özel Ödülü (Toplamda): 300.000 ₺

   

- Advertisement -

Yarışma Hakkında

Enerji sektörünün sürekli gelişen ve değişen yapısında sorunlara inovatif çözümler üreten, gelişmelere hızlıca adapte olan firmaları sektöre kazandırmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) koordinatörlüğünde, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve ODTÜ TEKNOKENT iş birliğinde başlatılan “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” ile enerji sektörü özelinde yenilikçi iş fikirlerinin ve projelerin hayata geçirilmesine destek verilecek.

Yarışmanın Konusu

“Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” ile girişimciler ve girişimci adayları veya startup’lar en az pivot/entegrasyon/uygulama aşamasındaki projeler, ve pazara hazır ürünü olan şirketler yenilikçi iş fikirlerini elektrik dağıtım sektörüne tanıtma fırsatı yakalayacak. Enerjim Sensin Hızlandırma Programı kapsamında, seçilen girişimler ve mentorların potansiyel girişimcilerle bir araya geldiği yüz yüze buluşmalar düzenlenecek, sürecin tamamlanmasını takiben tarafların karşılıklı anlaşması durumunda, ilk müşteri garantisi, ulusal ve uluslararası proje yazım desteği, patent desteği, global fuar, etkinlik ve hızlandırma programlarına katılım sağlanması, yatırım imkânı ve desteği gibi çeşitli avantajlar ve destekler sunulacak. Program sonunda başarılı olan girişimlere ELDER tarafından toplamda 300 bin TL’ye kadar para ödülü verilerek yenilikçi iş fikirlerinin ve Ar-Ge projelerinin desteklenmesi sağlanacak.

Yarışmanın Amacı

“Enerjim Sensin Hızlandırma Programı”nda, uzun vadede sürdürülebilir enerji arz güvenliğini sağlamaya yönelik elektrik sektöründe teknolojik dönüşüm uygulamalarına destek olmak, enerji verimliliğini önceliklendirmeye ve artırmaya yönelik çalışma fikirlerini ortaya çıkarmak, enerji altyapılarında milli sistemlerin kullanılmasını sağlamak, stratejik önem arz eden projelerin artırılmasını sağlamak ve yenilikçi yerli teknolojiler ile tüketici memnuniyetini artırıcı fikirleri desteklemek öncelikli hedefler arasındadır.

Başvuru Kuralları

  • Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’na ilgili temalara yönelik bir projesi olan herkes başvurabilir.
  • Yapılan başvuruların uygunluğu ODTÜ TEKNOKENT’in yürüttüğü tüm programlar çerçevesinde ayrı ayrı değerlendirilecektir.
  • En az TRL-4 aşamasındaki projeler ve/veya pazara hazır ürünleriniz ile başvuru gerçekleştirebilirsiniz.
  • Birden fazla iş fikri ile başvurulabilir.

Değerlendirme

MVP oluşturulma aşaması, MVP hazır, MVP sonrası, ürün hazır veya satışı yapılmış aşamaları arasından sektöre en hazır olan projeler programa dahil edilecektir.

Enerjim Sensin Girişim Hızlandırma Programı Ödülleri

Enerjim Sensin Hızlandırma Programı kapsamında, seçilen girişimler ve mentorların potansiyel girişimcilerle bir araya geldiği yüz yüze buluşmalar düzenlenecek, sürecin tamamlanmasını takiben tarafların karşılıklı anlaşması durumunda, ilk müşteri garantisi, ulusal ve uluslararası proje yazım desteği, patent desteği, global fuar, etkinlik ve hızlandırma programlarına katılım sağlanması, yatırım imkânı ve desteği gibi çeşitli avantajlar ve destekler sunulacak. Program sonunda başarılı olan girişimlere ELDER tarafından toplamda 300 bin TL’ye kadar para ödülü verilerek yenilikçi iş fikirlerinin ve Ar-Ge projelerinin desteklenmesi sağlanacak.

Yarışma Takvimi

Son başvuru Tarihi: 21 OCAK 2021

Kabul Edilen Ekiplerin Duyurulması: ŞUBAT 2021

Online Tanışma Toplantısı Gerçekleştirilmesi: ŞUBAT 2021

Ön Mentörlük ve Bootcamp: ŞUBAT 2021

Devam Eden Ekiplerin Duyurulması: ŞUBAT 2021

Mentörlük ve Pivot Görüşmeleri ve İş Birliği Anlaşmaları: ŞUBAT – HAZİRAN 2021

Demo Day: HAZİRAN 2021

Enerjim Sensin Girişim Hızlandırma Programı Detaylı Bilgi ve Başvuru için: http://enerjimsensin.info/

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap