Akbank Hackathon DisasterTech
Akbank LAB tarafından, farklı zihinlerin bir araya gelerek geleceğin afet teknolojisinin yönünü şekillendirmesi; güvenli ve dayanıklı afet yönetim süreçleri oluşturarak hayatları korumaya ve kurtarmaya katkı sunacak proje ve fikirlerin ortaya çıkarılması amaçlarıyla Akbank Hackathon DisasterTech düzenleniyor. Ödüllü fikir yarışması başvuruları devam ediyor.
Akbank Hackathon DisasterTech
Yarışma Hakkında
Teknoloji ile daha güvenli ve dayanıklı afet yönetim süreçleri oluşturarak hayatları korumaya ve kurtarmaya şimdiden başlamak ister misin?
Akbank LAB’in her sene farklı temalarda düzenlediği Hackathon etkinlikleri, bu yıl Akbank LAB ve imece iş birliğinde, afet teknolojileri alanında gerçekleştiriliyor. Akbank Hackathon: DisasterTech 14 Ekim’de çevrimiçi ortamda başlayarak 22 Ekim’de İstanbul Sabancı Center’da tamamlanacak. İnovasyonun etkiyle buluşacağı bu etkinlikte katılımcılar, 3-5 kişilik takımlar halinde ve 1 hafta içerisinde afet uyarı sistemleri, afet hazırlığı, insani yardım ve iyileştirmeye odaklanan kritik konularda çözümler geliştirecekler.
“Akbank Hackathon: DisasterTech” afet odaklı bir ürün olarak veya afet erken uyarısı, hazırlık, önleme, hafifletme, yardım, müdahale veya iyileştirmeyi destekleyen değer zincirinin bir parçası olarak uygulanabilen teknolojiye odaklanır.
Afetler göç, eğitim, sağlık, ekonomi, güvenlik ve toplumsal ilişkiler bağlamında pek çok sosyal soruna yol açıyor. Öte yandan, iklim kriziyle birlikte karşı karşıya kaldığımız afet ve acil durumlar da artıyor ve teknolojinin getirdiği çözümleri geliştirmek ve büyütmek her geçen gün önem kazanıyor.
6 Şubat depremleri, Türkiye’nin 11 ilinde büyük bir yıkıma ve 50 binden fazla can kaybına yol açtı; 14 milyon kişiyi etkiledi. Bölge ekonomisi ve diğer parametreler birlikte değerlendirildiğinde Türkiye ekonomisinin yaklaşık %10’unu direkt etkiledi. Depremlerin hemen ardından özellikle teknoloji uzmanları çok sayıda yeni platform ve altyapı hazırlığı içine girdi. Çeşitli çevrimiçi platformlar üzerinden bir araya gelen topluluklar, birlikte çalışarak arama kurtarma ve afet sonrası yeniden yapılanma süreçlerinde işlevsel rol görecek mekanizmalar oluşturdu.
Tam da bu sebeplerle sizleri Akbank Hackathon: DisasterTech’e katılmaya davet ediyoruz. Etkinlik, farklı zihinlerin bir araya gelerek geleceğin afet teknolojisinin yönünü şekillendireceği kolektif çabanın bir parçası olma fırsatını sunuyor. Teknolojiyi pozitif bir değişim katalizörü olarak kullanarak daha güvenli, dirençli ve kapsayıcı bir topluma katkı sağlamak adına birlikte hareket edelim.
“Akbank Hackathon: DisasterTech” Akbank ve imece iş birliğinin yanı sıra, partner konumundaki birçok kurum ve kuruluşun da bir araya gelerek çözümlere katkı sunduğu bir etkinlik olacak.
Yarışma Odağı
Afetlerin olumsuz etkilerini teknoloji ile azaltabilir ve afet yönetimini şekillendirebilir miyiz?
Akbank Hackathon: DisasterTech ile afet teknolojileri temasıyla afet öncesi, anı ve sonrasındaki ihtiyaçları sınırlama olmaksızın teknolojiyle çözmeye yönelik yenilikçi fikirleri teşvik ediyoruz. Enerji, tarım, gıda, drone/robotik gibi birçok alanda mobil uygulamalardan yapay zekaya, büyük veriden Web3’e kadar geniş bir yelpazedeki teknolojileri kullanarak çözümler üretebilirsiniz. Üretilen çözümler Hackathon süresince sıfırdan geliştirilecek ve MVP aşamasında sunulacak. Afet öncesi risk azaltma, hazırlık süreçleri, afet anında müdahale ve afet sonrası yeniden yapılandırma gibi alanlara odaklanarak ürün ve yazılım geliştirebilirsiniz.
Yarışma Süreci
- “Akbank Hackathon: DisasterTech”in bir parçası olmak istiyorsanız, takımınızı oluşturarak başvurunuzu aşağıdaki başvuru sayfası aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.
- 8 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında alınacak başvuruların ardından yapılacak değerlendirme sonuçları, başvuru sahipleriyle paylaşılacak.
- Etkinlik süresince, yazılım fikirlerini ilerletmeniz, sıfırdan geliştirerek sunumlaştırmanız bekleniyor olacak.
- Bu süreçte, mentorlarımız da sorularınızı yanıtlamak için sizlere eşlik edecekler.
Başvuru Koşulları
- Afet odaklı bir ürün fikri olan, afet erken uyarısı, hazırlık, önleme, hafifletme, yardım, müdahale veya iyileştirme gibi konu başlıklarında çözüm fikri olan, bu çalışmalarını teknolojiyi kullanarak geliştirebilecek olan, başta üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller olmak üzere herkes, takımını oluşturarak başvuru gerçekleştirebilir.
- Takımlar fikirlerini geliştirirken herhangi bir kısıtlama olmaksızın Web2, Web2.5 ve Web3 altyapılarının tümünü kullanabilirler.
Değerlendirme
Etkinliğe başvuran takımların değerlendirilmesi ve seçimi; başvuruda motivasyon sunulan kısımda dile getirilen fikir ve gerekçelerin odak noktalarıyla uyumu, meseleyle ilişkisi, etki potansiyelleri, ilgili ekibin yetkinliği ve uzmanlık alanları gözetilerek sonuca bağlanacaktır.
Yarışma İletişim
https://www.akbanklab.com/tr/guncel sayfası,
twitter.com/refi_turkiye sayfası,
https://instagram.com/akbank sayfası
instagram.com/imeceplatformu sayfası.
Akbank Hackathon DisasterTech Ödülleri
Birincilik Ödülü: 100.000 ₺
İkincilik Ödülü: 60.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 40.000 ₺
Yarışma Takvimi
Son Başvuru Tarihi: 1 EKİM 2023
Yarışma Süreci: 14 -22 EKİM 2023
Final Tarihi: 22 EKİM 2023
Akbank Hackathon DisasterTech Bilgi ve Başvuru için: https://platform.refiturkiye.com/akbank-hackathon-disastertech
Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.