Deneyap Kart Robolig Yarışması

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından TEKNOFEST kapsamında, yerli olarak geliştirilen Deneyap Kart’ın proje portföyünü genişletmek, proje üretkenliği yüksek teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak ve Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak amaçlarıyla Deneyap Kart Robolig Yarışması düzenleniyor. Ödüllü teknoloji tasarım yarışması başvuruları devam ediyor.

Deneyap Kart Robolig Yarışması

Düzenleyen:Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı)
Kategori:Girişimcilik Yarışmaları, Proje Yarışmaları, Üniversite Yarışmaları,
Öğrenci Yarışmaları
Kapsadığı Şehir:Tüm Türkiye
Kimler Başvurabilir:Türkiye’de öğrenim gören tüm ilkokul-ortaokul, lise (Açık Öğretim
dahil) ve üniversite öğrencileri (lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora
ve açık öğretim dahil) katılabilir.
Son Başvuru Tarihi:10 AĞUSTOS 2023
Sonuç Açıklanma Tarihi:12 AĞUSTOS 2023
Ödüller:İlkokul – Ortaokul Takım Ödülleri
Birincilik Ödülü: 30.000 ₺
İkincilik Ödülü: 20.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 10.000 ₺

İlkokul – Ortaokul Takım Ödülleri
Birincilik Ödülü: 40.000 ₺ 
İkincilik Ödülü: 30.000 ₺ 
Üçüncülük Ödülü: 20.000 ₺ 

Üniversite ve Üzeri Takım Ödülleri
Birincilik Ödülü: 50.000 ₺ 
İkincilik Ödülü: 40.000 ₺ 
Üçüncülük Ödülü: 30.000 ₺ 

- Advertisement -

Yarışma Amacı

TEKNOFEST kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Deneyap kart yarışması ilk defa robolig formatında düzenlenecektir. Yerli olarak geliştirilen Deneyap Kart’ın proje portföyünü genişletmek, proje üretkenliği yüksek teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak amaçlanmıştır.

Bu sayede “Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye Hedefiyle” çıktığımız bu yolda Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak hedeflenmektedir.

Bu amaç doğrultusunda Deneyap Kart’ın ilkokul-ortaokul, lise ve üniversite seviyelerinde DENEYAP KART ROBOLİG yarışması düzenlenmektedir.

Katılım Koşulları ve Başvuru Süreci

  • Yarışmaya, Türkiye’de öğrenim gören tüm ilkokul-ortaokul, lise (Açık Öğretim dahil) ve üniversite öğrencileri (lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil) katılabilir.
  • İlkokul-ortaokul, lise seviyesindeki yarışmacılar, bir danışman almak zorundadır.
  • Üniversite ve üzeri seviyesinde yarışacak takımlarımızın danışman alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
  • Danışman​ final aşamasına kadar takıma destek olacağını ve final aşaması süresince takımın yanında bulunacağını taahhüt eder. Final aşamasına kalan projeler için ilkokul-ortaokul ve lise seviyesindeki takımların danışmanları ile alanda bulunmaları zorunludur.
  • Bir kişi (danışman, kaptan veya takım üyesi olarak) sadece bir takımda bulunabilir. Yarışma 3 ayrı seviyede değerlendirilecektir. ilkokul-ortaokul seviyesi katılımcılar ilkokul-ortaokul takımında, lise seviyesi katılımcı lise takımında, üniversite seviyesi katılımcılar ise üniversite takımında bulunması gerekmektedir. Bir takımda lise-ortaokul veya Lise-üniversite gibi farklı seviyelerde takım üyesi bulunmayacaktır. Bulunması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.
  • Aynı okuldan takım oluşturma gibi bir şart yoktur. Takım üyeleri birden fazla okuldan katılımcı ile oluşabilecektir.
  • İlkokul-Ortaokul öğrencileri aynı seviyede değerlendirilmektedir. Ortaokuldan veya liseden mezun olan yarışmacılarımızın mezun oldukları eğitim seviyesinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Ortaokul mezunu öğrencilerin ilkokul-ortaokul seviyesinde, lise mezunu öğrencilerin ise lise seviyesinde başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Aktif eğitim-öğretim hayatını tamamlamış üniversiteden mezun olmuş kişiler katılamamaktadır.
  • Takım danışmanı’nın robotların yarıştığı sahada projeye ve yarışma alanına müdahale etmesine izin verilmeyecektir. Ancak projenin üretim aşamasında takıma destek olabilecektir.
  • Robolig yarışması için; diğer yarışmalara başvuru yapan bir takım/kişi/danışman Robolig yarışmasına da başvuru yapabilir.
  • Başvuru tarihleri arasında takım kaptanı/danışman sistem üzerinden kayıt olur, varsa danışman ve/veya takım kaptanı/takım üyelerinin kaydını doğru ve eksiksiz olarak sisteme yapar ve varsa danışman ve üyelerin e-postalarına davet gönderir. Davet gönderilen üye başvuru sistemine giriş yaparak “Takım Bilgilerim” kısmından gelen daveti kabul eder ve kayıt tamamlanır. Aksi durumda kayıt tamamlanmış olmaz.
  • Takımlar en az 3 en fazla 5 kişiden oluşması gerekmektedir. (İlkokul – ortaokul ve lise seviyesi için danışman hariç olmak koşulu ile)
  • Takımların birinci aşama (e-sınav) tarihine kadar üye ekleyip çıkarma yapmalarına izin verilecektir. Birinci aşama tarihinde sonra üye değişikliğine izin verilmeyecektir.
  • Projeler ilkokul-ortaokul / lise / üniversite ve üzeri olmak üzere 3 ayrı seviyede değerlendirilecektir.
  • İlkokul – Ortaokul seviyesi belirledikleri temada başvuru yapacaklardır. Temaya uygun gündelik hayattan bir probleme çözüm üretecek proje geliştireceklerdir.

Temalar şu şekildedir;

  • Steam
  • Doğal Afet
  • Sağlık
  • Tarım ve Hayvancılık
  • Robotik ve Kodlama
  • Akıllı Ulaşım Sistemleri
  • Gönderilen takım listesinde ismi olmayan takım üyeleri yarışma alanına alınmayacaktır. Bu kişilerin ulaşım ve konaklamaları karşılanmayacaktır.
  • Takım danışmanının veya takım kaptanının KYS’den takım oluşturma sayfasına giriş yaparak kurdukları takımı ve takım üyelerini sisteme kaydetmeleri gerekmektedir.
  • Yarışma için belirtilen tarihe kadar ön başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Ön başvuru sonrası olumlu değerlendirilen takımlar, nihai yarışmacı takımların belirlenmesi için, takım kaptanları profiline tanımlanacak sınava girecektir. (1. Aşama
  • E Sınav)

E-Sınav

  • E-sınav takım kaptanının kys hesabına tanımlanacaktır. Tüm takım üyeleri toplanarak e-sınavı birlikte çözebileceklerdir. Danışmanların e-sınava girmeleri yasaktır. Tespit edilmesi durumunda takım diskalifiye edilecektir.
  • Tanımlanacak sınav; temel elektronik bilgisi, Deneyap kart hakkında bilgi, kodlama bilgisi gibi bilgileri içeren soru havuzundan rastgele olarak gönderilecek 50 sorudan oluşmaktadır. Sınav KYS portalı üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır. Sınav saati ve günü başvuran takımlar ile ayrıntılı olarak paylaşılacaktır.
  • Sorular soru havuzundan rastgele gönderilecektir, yazılım soruları metin veya blok tabanlı, Deneyap Kart soruları ise; dokümantasyon ve Deneyap Kart modüllerinin özelliklerini barındırmaktadır. Soruların tamamı yarışmacıların seviyelerine uygun olarak iletilecektir.
  • 1. Aşama sınav sonuçları açıklanıp, kendi seviyesinde dereceye giren takımlar yarışmaya katılma hakkı kazanacaktır. Yarışmaya katılan takımlar TEKNOFEST’e davet edilecektir.
  • Tanımlana e-sınav’a girmeyen takımlar yarışmaya katılmaya hak kazanamayacaklardır.
  • TEKNOFEST’e davet edilen takımlara (2. Aşamaya girmeye hak kazanan takımlar), TEKNOFEST’in 1.günü yarışma hakkında bilgilendirme/oryantasyon yapılacaktır.

Deneyap Kart Robolig yarışması 30 Ağustos – 3 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST Ankara’da gerçekleşecektir.

Takvim ve saatlerde Yarışmalar Komitesi tarafından değişiklik yapma hakkı bulunmaktadır.

Puanlama ve Değerlendirme

Yarışma puanlandırması tek aşamadan olup TEKNOFEST’in 4. günü hakem heyeti ile gerçekleştirilecektir.

İlkokul-ortaokul seviyesi takımlar; başvuru yaptıkları temada (Steam, Doğal Afet, Sağlık, Tarım ve Hayvancılık, Robotik ve Kodlama, Akıllı Ulaşım Sistemleri) TEKNOFEST’in 2. ve 3.günü “saha görevi olmaksızın” projelerini hazırlayıp 4. gün jüri sunumları yapacaktır. 4. gün sonunda en yüksek puanları alan ilk 3 takım dereceye girecektir.

Lise ve üniversite ve üzeri seviyesi takımlar; belirlenen sahada tamamladıkları görevler doğrultusunda görev başına belirlenen puanları toplayacaktır. TEKNOFEST’in 2. ve 3. günleri robotlarını hazırlama ve deneme aşaması, TEKNOFEST’in 4. günün de ise saha yarışması yapacaklardır. 4. gün sonunda en yüksek puanları alan ilk 3 takım kendi seviyesinde dereceye girecektir.

Yarışma Kuralları

  • Projeler; ilkokul-ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere üç ayrı seviye üzerinden değerlendirilecektir.
  • Yarışmacı takımlar, projelerini 1 adet Deneyap Kart, 2 adet Deneyap Kart Mini’den en az birini, verilen sensörler ve malzemeler ile birlikte kullanarakprojelerini geliştirmek zorundadır.
  • Verilen malzeme harici malzeme kullanımına izin verilmeyecektir. Yarışmada verilen malzemeler saha içinde kullanılıp, proje geliştirilip, proje alanında bırakılacaktır. Malzemelerin çadır dışına çıkarılması yasaktır.
  • Malzeme listesi 1. aşama e-sınav sonucunda yarışmaya davet edilen takımlar ile paylaşılacaktır. Dışarıdan malzeme getirmeye izin verilmeyecektir. Elektronik malzemelerin yanında sarf malzemeler de alanda finalist takımlara verilecektir.
  • Yarışma alanında internet kullanımına izin verilecektir.
  • Yarışmacıların yanlarında kendi bilgisayarlarını getirmeleri gerekmektedir. Dosya kurulumu ve Deneyap Kart kütüphaneleri gibi yazılım isterlerinden yarışmacılar sorumludur.
  • Takımlar metin tabanlı veya blok tabanlı kodlama yapabileceklerdir. Bunun haricinde kodlama dillerine hakim olan takımlar, hakim oldukları dilde de kodlama yapabilecektir.

Deneyap Kart Robolig Yarışması Ödülleri

İlkokul – Ortaokul Takım Ödülleri
Birincilik Ödülü: 30.000 ₺
İkincilik Ödülü: 20.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 10.000 ₺

İlkokul – Ortaokul Takım Ödülleri
Birincilik Ödülü: 40.000 ₺
İkincilik Ödülü: 30.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 20.000 ₺

Üniversite ve Üzeri Takım Ödülleri
Birincilik Ödülü: 50.000 ₺
İkincilik Ödülü: 40.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 30.000 ₺

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 10 AĞUSTOS 2023

Başvuruların Değerlendirilmesi: 10 – 12 AĞUSTOS 2023

Birinci Aşama E-sınav Yapılması: 13 AĞUSTOS 2023

İkinci Aşamaya Geçen Takımların Açıklanması: 18 Ağustos 2023

TEKNOFEST Ankara: 30 AĞUSTOS – 3 EYLÜL 2023

Deneyap Kart Robolig Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://www.teknofest.org/tr/competitions/competition/287

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.265 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap