“Kazancın Vergi Olsun Kalkınmada Yerin Osun” Resim Yarışması

Gaziantep Şehitkamil Batıkent Ortaokulu tarafından, ülke kalkınmasında vergi vermenin önemini öğrencilerin kavramasını sağlamak, ülkemizin gelişmesinde bireyler olarak ödediğimiz vergilerin önemli olduğu bilincini oluşturmak amaçlarıyla “Kazancın Vergi Olsun, Kalkınmada Yerin Osun” Resim Yarışması düzenleniyor. Ödüllü resim yarışması başvuruları devam ediyor.

“Kazancın Vergi Olsun Kalkınmada Yerin Osun” Resim Yarışması

Düzenleyen:Gaziantep Şehitkamil Batıkent Ortaokulu
Kategori:Resim Yarışması, Tasarım Yarışması, Ortaokul Yarışması
Kapsadığı Şehir:Tüm Türkiye
Kimler Başvurabilir:Türkiye genelindeki resmi ortaokullarda öğrenim gören 5,6,7 ve 8 sınıf öğrencileri.
Son Başvuru Tarihi:20 OCAK 2023
Sonuç Açıklanma Tarihi:3 ŞUBAT 2023
Ödüller:Birincilik Ödülü: Samsung Tablet + Madalya
İkincilik Ödülü: Akıllı Çocuk Kol Saati + Madalya
Üçüncülük Ödülü: Scooter + Madalya
Mansiyon Ödülü: Anlat Bakalım Oyunu ve Madalya
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Yarışmanın Konusu

“Kazancın Vergi Olsun, Kalkınmada Yerin Osun” Resim Yarışması

Gaziantep Şehitkamil Batıkent Ortaokulu tarafından, ülke kalkınmasında vergi vermenin önemini öğrencilerin kavramasını sağlamak, ülkemizin gelişmesinde bireyler olarak ödediğimiz vergilerin önemli olduğu bilincini oluşturmak amaçlarıyla “Kazancın Vergi Olsun, Kalkınmada Yerin Osun” Resim Yarışması düzenleniyor. Ödüllü resim yarışması başvuruları devam ediyor.

 Yarışma Amacı

Ülke kalkınmasında vergi vermenin önemini öğrencilerimize kavratmak, ülkemizin gelişmesinde bireyler olarak ödediğimiz vergilerin önemli olduğu bilincini oluşturmak. Ülkemizin yapmış olduğu Çanakkale Köprüsü, İstanbul Havalimanı, Yerli Otomobil TOGG vb. dünyaca ünlü eserlerin ödediğimiz vergiler ile gerçekleştiğini anlatmak ve bu eserler hakkında insanlarımızı bilgilendirmek. Daha büyük bir Türkiye için vergi vermenin önemini kavratmak.

Yarışmaya Kapsamı

Türkiye genelindeki resmi ortaokullarda öğrenim gören 5,6,7 ve 8 sınıf öğrencileri katılabilecektir. Yarışmaya katılın ücretsizdir. Yarışmaya katılımda gönüllük esastır. Engelli öğrencilerimizin yarışmaya başvurması konusunda ilgili paydaşlarımızdan teşvik edici bilgilendirmeler yapmaları çok değerli olacaktır. Englli öğrencilerimizin katılımı arttırmak için katılan her öğrenciye mansiyon ödülü verilecektir.

Resim Yarışması Başvuru Koşulları

Yarışmanın başvuru şartları aşağıya çıkarılmıştır.

  • Yarışma, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Türk Millî Eğitiminin genel ve özel amaçlarına, uluslararası sözleşmelere, politika belgelerine, 24/03/2016 tarihli 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa, 20/06/2012 tarihli 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği başta olmak üzere yürürlükte olan mevzuata uygun olarak yapılacaktır.
  • Yarışma ticari amaç güdülmeden ve katılımcılardan ücret talep edilmeden düzenlenecektir.
  • Resimler 35*50 cm ölçülerinde resim kağıdına yapılacaktır.
  • Her türlü resim tekniği ve boya malzemesi kullanılabilir. ( Sulu boya, kuru boya, pastel boya, yağlı boya, kara kalem vb.)                                                                                    
  • Yarışmada 1. 2. ve 3. olan katılımcılara ödül verilecektir. Ayrıca komisyon tarafından 1 (bir) öğrenciye ve yarışmaya katılan engelli öğrencilere mansiyon ödülü verilecektir.
  • Eserin ön yüzüne hiçbir bilgi yazılmayacak, arka yüzüne sırasıyla öğrencinin adı soyadı, okulu, sınıfı, numarası, ili ve ilçesi yazılacaktır.
  • Öğrenciler yarışmaya sadece 1 (bir) eserle katılabilecektir.
  • Katılımcı velileri öğrencinin yarışmaya katılmasına ve eserin sergilenecek ortamda kullanılmasına onay verdiğine dair ekte belirtilen formu elle doldurup başvuru esnasında eserin arka kısmına yapıştıracaktır. Veli izin belgesi gönderilmeyen eserler değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Katılımcı yarışmaya başvurduğu andan itibaren eserin kendisine ait olduğunu kabul etmiş sayılır. Kendisine ait olmadığı ve başka yerde kullanıldığı tespit edilen eserler değerlendirme dışı tutulacaktır.
  • Bilgileri eksik veya yanlış gönderilen eserler komisyon tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Ödül almaya hak kazanan resimlerin değerlendirilmesinde; yarışmanın konusuna uygun, özgün, 35*50 cm boyutunda, serbest boyama tekniği kullanılarak resim kâğıdına çizilmiş olmasına dikkat edilecektir.
  • Eserler, eser sahipleri tarafında siyah fon kartona paspartulu biçimde hazırlanarak gönderilecektir. Paspartusuz eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Yıpranmış, yırtık, buruşuk  eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Gönderilen eserler, Batıkent Ortaokulu’nca oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilerek dereceye giren 1. 2. 3. olan eserler ile mansiyon ödülü alan eserler  http://gaziantepbatikentortaokulu.meb.k12.tr  adresinden ilan edilecektir.
  • Yarışmada dereceye giren öğrenci ödülleri Gaziantep Şehitkamil Batıkent Ortaokulu Müdürlüğü tarafından “Vergi Haftası” olan Şubat ayının son haftası 24/02/2023 tarihinde yapılacak ödül töreninde katılımcılara elden verilecek olup engelli olan veya il dışından katılım gösterenlerin ödülleri kargo ile katılımcıya gönderilecektir.
  • Yarışma sonucunun ilan edilmesinden itibaren 12 gün (03/02/2023 — 15/02/2023) içerisinde yarışma sonucuna itiraz haklı vardır. İtirazlar Batıkent Ortaokulu Müdürlüğüne mail yoluyla dilekçe gönderilerek yapılacaktır.
  • Katılımcılardan, velisinin doldurup imzaladığı Ek-1(Kanıtım Formu) ve Ek-2 (Veli İzin Belgesi) İle yarışmaya gönderilen eserin aslı alınacaktır.
  • Eserle birlikte Ek-1, Ek-2, Ek-3 ve Ek-5formları zarfın içinde elden veya kargo ile Batıkent Ortaokulu Müdürlüğüne teslim edilecektir. Kargo ücreti gönderici tarafından ödenecektir.
  • Etkinlik tamamlandıktan sonra en geç 30 gün içerisinde sosyal etkinliğe ait rapor belirtilen bağlantılarda yer alan formata uygun olarak Batıkent Ortaokulu tarafından doldurulacaktır.

Değerlendirme Kriterleri

Yarışmaya katılan eserler aşağıda belirtilen kriterlere göre komisyon tarafından değerlendirilecektir.

Değerlendirme KriterleriPuan Değeri
Amaca uygunluk30
Kompozisyon20
Özgürlük30
Tekniğe uygunluk20
Toplam Puan100

Değerlendirme Komisyonu

Değerlendirme komisyonu aşağıda isimleri yazılı görevlilerden oluşmaktadır.

  • Hüseyin ŞAHİN – Batıkent Ortaokulu Okul Müdürü Komisyon Üyesi
  • Şule İNCE – Batıkent Ortaokulu Müdür Yardımcısı Komisyon Üyesi
  • Fatime Tuba KOYUNCU   – Batıkent Oraokulu Müdür Yardımcısı Komisyon Üyesi
  • Yavuz Selim SERT – Görsel Sanatlar Öğretmeni Komisyon Üyesi
  • Gülizar Düşer ÇAĞLAR – Batıkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Komisyon Üyesi.
  • Esra ÇAKIR – Batıkent Ortaokulu Rehber Öğretmen Komisyon Üyesi

Yarışma İletişim

Yarışma ile ilgili her türlü bilgi alışverişi aşağıda belirtilen adres ve telefon numarasından yapılabilir.

ADRES:  Batıkent Mahallesi 9086 nolu sokak no:10  Batıkent Ortaokulu Müdürlüğü Şehitkamil/Gaziantep

Telefon No: 0342 341 17 04

Mail Adresi: http://gaziantepbatikentortaokulu.meb.k12.tr

“Kazancın Vergi Olsun, Kalkınmada Yerin Osun” Resim Yarışması Ödülleri

Birincilik Ödülü: Samsung Tablet + Madalya
İkincilik Ödülü: Akıllı Çocuk Kol Saati + Madalya
Üçüncülük Ödülü: Scooter + Madalya
Mansiyon Ödülü: Anlat Bakalım Oyunu ve Madalya

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 20 OCAK 2023 (Mesai bitimine kadar)
Sonuç Açıklanma Tarihi: 3 ŞUBAT 2023

“Kazancın Vergi Olsun Kalkınmada Yerin Osun” Resim Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://gaziantepbatikentortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/turkiye-geneli-resim-yarismasi_13536589.html

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap