Hamdi Ulukaya Girişimi Yeni Dönem Başvuruları Başladı

Anadolu’daki genç girişimci adaylarına İstanbul ve New York’taki özel eğitim programıyla destek olmak ve Türkiye’den dünya markaları çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçen Ulukaya Girişimi Programı’nın 4. Dönemi başvuruya açıldı. Girişim ya da sosyal girişim fikri olan girişimci adayları ile yurtdışı pazarlarına ulaşmak isteyen startuplara destek veren Hamdi Ulukaya Girişimi Programı yeni dönemde başvuruları almaya başladı.

Hamdi Ulukaya Girişimi Girişimcilik Programı

  Düzenleyen: Chobani Şirketi, New York Üniversitesi işbirliği
  Kategori: Girişimcilik, Proje
  Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye
  Kimler Başvurabilir: 18 yaş üstü T.C. vatandaşları.
  Son Başvuru Tarihi: 8 Aralık 2019
  Sonuç Açıklanma Tarihi: Mart 2020
  Başvuru & Detaylı Bilgi: Tıklayınız
  Ödüller:

Amerika’da 15 günlük Girişimcilik Programı’na katılım hakkı ve Aylık 500₺ burs hakkı (24 Girişimci Adayı ve 6 Startup)

- Advertisement -

Yarışma Başvurusuna Kalan Son

[wpcdt-countdown id=”5653″]

Amerika’da en hızlı büyüyen şirketler arasında yer alan Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya tarafından Türkiye’deki girişimcileri desteklemek amacıyla hayata geçirilen Hamdi Ulukaya Girişimi Programı Girişimci Adayı ve Startup Destek Programı olmak üzere iki ayrı programla girişimcilere destek sunuyor.

Üç aşamalı seçim sürecinin ardından seçilen girişimci adayları ve startup’lar, İstanbul’daki oryantasyon programının ardından New York Üniversitesi ve Chobani Kuluçka Merkezi’nde düzenlenen eğitimlere katılmak üzere Amerika’ya davet ediliyor. Programda girişimcilik, markalaşma, ekip yönetimi, yatırım süreçleri, inovasyon ve diğer başlıklarda çeşitli eğitimler alan katılımcılar alanında uzman mentorlar eşliğinde iş planları ve şirketlerini geliştirme fırsatı buluyor.

Program Hakkında

Chobani Ventures, LLC (“Chobani”) şirketinin sponsorluğunda ve New York Üniversitesi ile birlikte organize edilen Hamdi Ulukaya Girişimi – HUG (“Girişimcilik Programı”) yeni girişimcileri yetiştirmek ve var olan girişimcilerin kurduğu startupları dünya pazarına hazırlamak için özel olarak hazırlanmış dünya standartlarında bir uygulamalı eğitim ve destek programıdır.

Program Genel Kuralları ve Uygunluk Kriterleri

Girişimci Adayları için: Girişimci Adayı Destek Programı, 31 Mayıs 2020 tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır. Başvuru için üniversiteye kayıtlı olma, üniversite mezunu olma veya yabancı dil bilme zorunluluğu yoktur. Girişimci adayı olarak başvurmak için bir girişime başlanmış olması ya da bir şirket kurulmuş olması şartı da aranmamaktadır. Girişimci adayı olarak başvurmak için, adayın bir iş fikrinin olması ve nasıl başlayacağı konusunda destek arıyor olması yeterlidir. Girişimci Adayları, destek programına katılmak için yasal olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat edebildiklerini yazılı olarak teyit etmelidirler.

Startup Kurucuları için: Startup Destek Programı, 31 Mayıs 2020 tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kurulan, bir şirkette kurucu ve/veya yönetici olarak görev yapan ve seçilmeleri durumunda bağlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından edindiği faaliyet belgesini veya vergi levhasının ve yetkililerin imza sirkülerinin kopyalarını, (hug@ulukayagirisimi.com) adresine göndermeyi kabul eden her girişimciye açıktır. Başvuru için üniversiteye kayıtlı olma, üniversite mezunu olma veya yabancı dil bilme zorunluluğu yoktur. Girişimciler, destek programına katılmak için yasal olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat edebildiklerini yazılı olarak teyit etmelidirler.

Hamdi Ulukaya Girişimi Başvuru Süreci

Her iki program için https://www.ulukayagirisimi.com/ adresinde ilan edilen tarihlerde aynı adreste bulunan başvuru formunu (“Başvuru”) tamamlanıp gönderilmesi gerekmektedir. Başvurularla ilgili bilgiler, HUG tarafından gizli tutulacak ve yalnızca programa katılım için uygunluğu belirleme ve programla ilgili iletişim konusunda HUG tarafından kullanılacaktır. Tüm başvurular HUG gizlilik politikasına tabidir. Eksik, bozuk veya herhangi bir teknik, bilgisayar veya ağ arızası gibi nedenden dolayı anlaşılamayan veya geç gönderilen başvurular geçersiz sayılır. Gönderildikten sonra, başvurular iade edilmeyecektir.

Katılımcı Seçim Kriterleri

HUG, alınan tüm başvurular arasından 12 startup yöneticisi (şirket başına temsilen en az 1 kurucu) dahil olmak üzere 6 girişimi (“Katılımcı Şirketler”) ve 24 girişimci adayını seçecektir. (Seçilen startup kurucuları/yöneticileri ve girişimci adayları birlikte “Katılımcılar” dır).

Startup Destek Programı için girişimciler, aşağıdaki ölçütler temel alınarak seçilecektir:

  • Ürün ve İşin Kitlesel Çekiciliği
  • Ölçeklenebilirlik
  • Şirketin Finansal Sağlamlığı ve Büyüme Potansiyeli
  • Ekibin Yetkinliği
  • Şirketin, Hamdi Ulukaya’nın, şirketlerin toplumsal iyiliğe hizmet edebilecek bir araç olabileceği vizyonunu paylaşması.

Girişimci Adayları Destek Programı için girişimci adayları aşağıdaki ölçütler temel alınarak seçilecektir:

  • Fikrin Orijinalliği
  • Liderlik Potansiyeli
  • Girişimcilik Potansiyeli
  • Adayın, Hamdi Ulukaya’nın, Şirketlerin Toplumsal İyiliğe Hizmet Edebilecek Bir Araç Olabileceği Vizyonunu Paylaşması.

HUG, kendi takdirine bağlı olarak, yeterli sayıda uygun kayıt alınmadığı taktirde daha az katılımcı seçme ya da başvuru süresini uzatma hakkını saklı tutar.  HUG, seçilenlerden herhangi birinin katılamaması durumunda girişimciler ve girişimci adaylarına alternatifler seçebilir. HUG’ın kararları her bakımdan nihai ve bağlayıcıdır.

Hamdi Ulukaya Girişimi’nin temel etkinliklerinin Amerika Birleşik Devletleri’nde olması nedeniyle pasaportu veya Amerika Birleşik Devletleri Vizesi reddedilen / New York Programı tarihine kadar sonuçlanmayan adaylar otomatik olarak programa kabul edilmemiş sayılır.

Seçilen her bir katılımcı şirket için iki (2) kişiye kadar katılımcı seçilebilir. Bu katılımcılar, iş sahibi/kurucu ya da üst düzey yöneticilerden oluşmalıdır. Katılımcılar, yukarıda belirtilen uygunluk kriterlerinin tümünü karşılamalıdır.

Program Ayrıcalıkları

Program, eğitim seminerleri, profesyonel ağ oluşturma, Chobani çalışanlarına ve misafir konuşmacılara erişim, startuplar ve hızlandırıcıları yerinde ziyaret etme ve kültürel aktiviteleri içerecektir.

Programla ilgili ulaşım, konaklama gibi tüm giderler HUG tarafından karşılanacaktır. Her katılımcı, New York programı süresince yemek, ulaşım ve masraflar için kullanılmak üzere harçlık alacaktır. (Girişimi Adayları için 25 ABD Doları, Startup katılımcıları için 50 ABD Doları). Ayrıca, her Girişimci Adayı’na programa seçildikten ve pasaport ile vize işlemlerini tamamladıktan sonra program süresi olan bir sene boyunca ayda 500 TL burs verilecektir. New York programının ardından şirket kuran girişimci adaylarına ise, gerekli belgeleri göndermeleri halinde 1000 ABD Doları hibe verilecektir.

Katılımcının, yukarıda listelenen tüm programlara katılması beklenir. Katılımcılar, Türkiye’deki eğitim kampı ve New York’ta bir günden fazla programa katılmadıkları takdirde, günlük harcırah, ücretsiz konaklama, seyahat ve Program Etkinliklerine katılabilme dahil, programın ayrıcalıklarından vazgeçmiş sayılacaklardır.

 Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat HUG tarafından sağlanacaktır.

Katılımcı şirketler veya herhangi bir katılımcı, programın Genel Şartları dahil olmak üzere HUG ile yapılan herhangi bir sözleşmeyi ihlal ettiği durumda, program ayrıcalıkları HUG tarafından geri talep edilebilecektir.

Hamdi Ulukaya Girişimi, Chobani kaynaklarını, baştan sona bir şirket kurma konusundaki en geniş perspektifi sağlamak amacıyla kurulmuştur. Katılımcılar yukarıda belirtilen kamp ve program aktivitelerine katılabilir durumda olmalıdır.*

Ödüller

Finalistler Girişimci Adayları: Amerika’da 2 haftalık Girişimcilik Programı’na katılım hakkı. Aylık 500₺ burs hakkı. Newyork’ta günlük 25 dolar cep harçlığı. (24 Girişimci Adayı)

Finalist Startuplar: Amerika’da 3 haftalık Girişimcilik Programı’na katılım hakkı.  Amerika’da geçici ofis hakkı. Günlük 50 dolar cep harçlığı. (6 Startup)

Program Takvimi

Mart 2020: Hedef Belirleme Toplantısı (48 girişimci adayı ve 12 startup davet edilecektir. Program sonunda 24 girişimci adayı ve 6 startup ABD programına katılma hakkı kazanacaktır.)

Mayıs 2020: New York Oryantasyon (İstanbul) (24 girişimci adayı ve 6 startup davet edilecektir.)

Haziran 2020: Amerika Programı (24 girişimci adayı ve 6 startup davet edilecektir.)

Ocak 2021: İstanbul Hedef-Takip Toplantısı (24 girişimci adayı ve 6 startup davet edilecektir.)

* Tarihler, yer ve programlama güzergahı HUG’ın takdirine bağlı olarak değişebilir.

Hamdi Ulukaya Girişimi Girişimcilik Programı Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://www.ulukayagirisimi.com/

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap