Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Anıt Duvar Tasarım Yarışması

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Anıt Duvar Tasarım Yarışması düzenleniyor. Kamu yararı gözetilerek düzenlenen tasarım yarışması başvuruları devam ediyor.

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Anıt Duvar Tasarım Yarışması

  Düzenleyen: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi
  Kategori: Tasarım Yarışması, Kültür-Sanat Yarışmaları, Proje Yarışması
  Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye
  Kimler Başvurabilir:

Üniversitelerin endüstriyel tasarım bölümü, güzel sanatlar ve mimarlık fakültesi bölümleri lisans – yüksek lisans öğrencileri veya mezunları.

  Son Başvuru Tarihi: 31 ARALIK 2020 
  Sonuç Açıklanma Tarihi: 25-30 OCAK 2021
  Ödüller:

Eser Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacaktır ve Eser Sahibinin adına eserde yer verilecektir.

   

- Advertisement -

Yarışmanın Amacı

Şiddet sadece ülkemizde değil, tüm dünyada dramatik boyutlara ulaşmış durumdadır ve hızla artmaktadır. Kadınlar ise şiddetin yükseldiği her tarihsel süreçte olduğu gibi saldırıların ilk hedefi olmaya devam etmektedir. Kadınların en temel hakkı olan “yaşama hakkı” tehdit altında. Amacımız farkındalık yaratmak ve kayıplarımızı anmak için bir anıt duvar oluşturmaktır.

Yarışmasının Konusu

“25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü Anıt Duvar Tasarımı”

Tasarım Yarışmasına Kimler Katılabilir

Üniversitelerin endüstriyel tasarım bölümü, güzel sanatlar ve mimarlık fakültesi bölümleri lisans öğrencileri veya mezunları, bu bölümlere ilişkin yüksek lisans/doktora öğrencileri veya mezunları katılabilirler.

Eser Gönderim Koşulları

1. Katılım koşullarının ekinde başvuru formu bulunmaktadır. Başvuruda bulunacakların formu eksiksiz doldurması gerekmektedir. Başvuru formunun pdf ya da jpeg formatında bir kopyası,

2. Tasarımın adı, tasarımın öngörülen boyutları, tasarım gerçekleştirilirken öngörülen yapı malzemeleri ve öngörülen üretim tekniğini içeren bir tanıtım yazısı.

3. Tasarım 68 x 38 cm (3840×2400 pixel) 150 dpi ölçülerinde sosyalhizmet@eskisehir.bel.tr adresine e-posta ile gönderilecektir.

Yarışma Şartnamesi

1. Anıt duvarın şehrin hangi noktasına ve hangi boyutlarda yapılacağı seçilen tasarıma göre planlanacaktır. Bu sebeple boyutlandırma konusunda tasarımcı serbest bırakılmıştır.

2. Tasarım için öngörülen boyutları, yapı malzemelerini ve üretim tekniğini içeren tanıtım yazısı, anıtın amacı ile birlikte karakterize edilip, tasarım ve başvuru formu ile gönderilmelidir.

3. Tasarlanan Anıt Duvar dış ortam koşullarına uygun olmalıdır.

4. Tasarımda, tercihen, öldürülen kadınların isimlerine yer verilecek alan bırakılmalıdır.

5. Şartnameye uygun olarak ve zamanında teslim edilen aday tasarımlar seçici kurul tarafından değerlendirilir. Seçici kurul alanında uzman akademisyenlerden oluşmaktadır.

6. Yarışmaya tasarımıyla katılan her yarışmacı, tasarımının telif haklarını süresiz, bedelsiz ve koşulsuz olarak yarışmayı düzenleyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş olduğunu kabul etmiş sayılır.

7. Yarışmaya katılan ve dereceye giren tasarımlar üzerinde, gerek görüldüğü takdirde değişiklik yapılabilir.

8. Yarışmaya katılan tasarımların daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş, kısmen ya da tamamen başka bir tasarımdan kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde kullanılmamış olması gerekmektedir. Başvuruda bulunan kişi, tasarımın kendisine ait, özgün ve başka bir yarışmada ödül almadığını kabul ve taahhüt eder.

9. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tasarımları seçici kurul ile paylaşırken rumuzları ile paylaşacaktır. Seçici kurul, tasarımları değerlendirirken rumuzları ile değerlendirecektir. Tasarımcıların isimleri gizli tutulacaktır.

10. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne son başvuru tarihinden sonra ulaşan tasarımlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

11. Yarışma seçici kurulu kararı kesindir, itiraz edilemez.

12. Yarışma kamu yararına düzenlenmektedir. Yarışmada seçilen tasarım, tasarımcının isminin yer aldığı bir şekilde, EBB tarafından yaptırılacaktır. Yarışmada başka bir ödül bulunmamaktadır.

13. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yarışma şartnamesinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Yarışma Sekretaryası

Tel: 0 222 211 55 00 / 1562 / 1626

Adres: Arifiye mah. İki Eylül Cad. No:53 Odunpazarı / ESKİŞEHİR

E-Posta Adresi: sosyalhizmet@eskisehir.bel.tr

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Anıt Duvar Tasarım Yarışması Ödülleri

Eser Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacaktır ve Eser Sahibinin adına eserde yer verilecektir.

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 31 ARALIK 2020, 23.59
Sonucun Açıklanması: 25-30 OCAK 2021

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Anıt Duvar Tasarım Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://www.eskisehir.bel.tr/icerik_dvm.php?icerik_id=6269&cat_icerik=3&menu_id=26

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap