Geçmişten Geleceğe Gurbet Hikayeleri Yarışması

Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Milli Mücadele’nin başlamasının 101. yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında yurt dışında yaşayan 12-18 yaş arası gençlerin katılabileceği Geçmişten Geleceğe Gurbet Hikayeleri yarışması düzenleniyor. “Büyüklerimizin Dilinden, Gençlerimizin Elinden Gurbet Hikayeleri” sloganı ile düzenlenen ödüllü hikaye yarışması başvuruları devam ediyor.

 

Geçmişten Geleceğe Gurbet Hikayeleri Yarışması

  Düzenleyen:

Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

  Kategori: Edebiyat, Hikaye, Ortaokul-Lise
  Kapsadığı Şehir: Yurtdışı
  Kimler Başvurabilir: Yurt dışında yaşayan 12-18 yaş arası gençler.
  Son Başvuru Tarihi: 26 MAYIS 2020
  Sonuç Açıklanma Tarihi: 30 MAYIS Sonrası
  Başvuru & Detaylı Bilgi: https://abdigm.meb.gov.tr/www/gecmisten-gelecege-gurbet-hikayeleri-yarismasi/icerik/1428
  Ödüller:

Yarışmada derece alanlara başarı ödülleri verilecektir.

- Advertisement -

Yarışmanın Amacı

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarının geçmişle bağlarını güçlendirerek milli tarih bilinci oluşmasına katkı sağlamaktır. Covid-19 virüsü nedeniyle evde kalan gençlerimiz ile aile büyüklerinin iletişimini arttırarak, onlara değerli olduklarını hissettirmektir.

Yarışmanın Kapsamı

Tarihimizde en önemli günlerden biri olan 19 Mayıs 1919’da Atatürk Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlatmıştır. “Geçmişini iyi bilmeyen, geleceğine yön veremez.” bilinciyle 19 Mayıs 2020 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında yurtdışında yaşayan 12-18 yaş arası gençlerimize yönelik Geçmişten Geleceğe Gurbet Hikayeleri yarışması düzenlenecektir.

Öğrenciler kan bağı olan aile büyükleri (büyükbaba, büyükanne, amca, teyze, hala, dayı, akrabaları) ile gerçekleştirecekleri görüşmeleri yazılı olarak ifade edeceklerdir.

Öğrencilerimiz aile büyüklerinin gurbete gidince yaşadıkları ve hissettikleri, ana vatanına ziyaretlerinde yaşadıkları ve hissettikleri, vatan özlemi ve çocukluklarında yaşadıkları bayramlar konularında yazabileceklerdir.

Genel Müdürlüğümüzde kurulan komisyon tarafından belirlenen, yarışmada dereceye giren ilk üç öğrencinin isimleri Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün web sayfası (http://abdigm.meb.gov.tr/) ve sosyal medya hesaplarında (twitter/mebabdigm; facebook/mebabdigm; instagram/mebabdigm) duyurulacaktır.

Yarışma Katılım Koşulları

Yurt dışında yaşayan 12-18 yaş arası gençlerimiz yarışmaya katılım sağlayabilecektir.

Gençlerimiz aile büyükleri eğer aynı evde yaşamıyorlarsa (Covid-19 virüsü nedeniyle) telefonla veya internet üzerinden görüşerek onlarla iletişim sağlayarak içerik oluşturabileceklerdir.

Değerlendirme Kriterleri

Times New Roman yazı tipi ve 12 punto olarak yazılan eseriniz 4 sayfayı geçmemelidir. Yarışma şartnamesine uygun olan eserler Genel Müdürlüğümüz tarafından 19 Mayıs 2020 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı anısına kitap haline getirilmesi planlandığı için eserinizle ilgili tarihsel niteliği bulunan 3 fotoğraf beklemekteyiz.

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden yapılacak olup aşağıda verilen performans değerlendirme formunda yer alan puan dağılımı kullanılacaktır.

Geçmişten Geleceğe Gurbet Hikayeleri Yarışması Değerlendirme Ölçeği

ÖlçütPuan
Metne uygun,etkileyici bir başlık10 Puan
Etkili bir anlatım(Etkileyici bir metin oluşturma, duyguyu ifade edebilme gücü)30 Puan
Açık, akıcı ve anlaşılır bir anlatım20 Puan
Dil bilgisi kurallarına uygunluk20 Puan
Yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine uygunluk20 Puan
Toplam100 Puan

Eserlerin Gönderilmesi

Yarışmaya katılacak metinler,başvuru formu ile birlikte belirtilen tarihler arasında abdigmyarisma@gmail.com e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir. Başvuru formu ve metnin aynı e-posta eki olarak gönderilmesi önemle rica olunur.

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Ait Haklar ve Şartlar

  • Gerekli görülmesi halinde, yarışmaya başvuru süresi, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından uzatılabilir.
  • Değerlendirme, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılır.
  • Komisyon değerlendirmesinde gizlilik ilkesi esas alınır.
  • Komisyonun kararı kesindir, itiraz edilemez, değiştirilemez.
  • Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü haber vermeksizin ödül türlerinde ve miktarlarında değişiklik yapma hakkına sahiptir.
  • Yarışmaya gönderilen eserleri yayımlama, farklı iletişim araçlarında kullanma hakkı herhangi bir bedel ödemeksizin Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne aittir.
  • Yarışmaya katılan tüm eserlerin kullanım hakları, başvuru yapıldıktan itibaren Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne aittir.
  • Katılımcılar işbu şartları kabul etmiş sayılır.

Diğer Hususlar

Covid-19 salgını nedeniyle duyuru sadece Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışı teşkilatı temsilciliklerinin web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılacaktır.

Genel Müdürlüğümüzün ana sayfasında ve sosyal medya hesaplarında yarışmaya katılım için gerekli “Yarışma Şartnamesi ve Başvuru Formu” paylaşılacaktır.

Yarışma İletişim

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı

Tel-1               : 0090312413 39 44

Tel-2               : 0090 312 413 18 80

e-posta            : abdigmyarisma@gmail.com

Geçmişten Geleceğe Gurbet Hikayeleri Yarışması Ödülleri

İlk 3 dereceyi alanlara başarı ödülü ve Ödüllü Öyküler Kitapçığı’nda yer alma.

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 26 MAYIS 2020

Sonuç Açıklanma Tarihi: 30 MAYIS Sonrası

          

Geçmişten Geleceğe Gurbet Hikayeleri Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://abdigm.meb.gov.tr/www/gecmisten-gelecege-gurbet-hikayeleri-yarismasi/icerik/1428

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap