Asım’dan Akif’e Mektup Lise Öğrencileri Arası Mektup Yarışması

Genç Memur-Sen tarafından, 2021 yılının TBMM tarafından İstiklal Marşı Yılı olarak belirlenmesi münasebetiyle gençlerin Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’a olan duygu ve düşüncelerini anlatabilmeleri amaçlarıyla Asım’dan Akif’e Mektup Lise Öğrencileri Arası Mektup Yarışması düzenleniyor. Para ödüllü edebiyat yarışması başvuruları devam ediyor.

 

Asım’dan Akif’e Mektup Lise Öğrencileri Arası Mektup Yarışması

  Düzenleyen: Genç Memur-Sen
   Kategori: Edebiyat Yarışmaları, Mektup Yarışması, Yazı Yarışması, Lise Yarışmaları
  Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye 
  Kimler Başvurabilir:

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm ortaöğretim kurumlarında eğitim alan öğrenciler.

  Son Başvuru Tarihi: 15 HAZİRAN 2021
  Sonuç Açıklanma Tarihi: 15 EKİM 2021
  Ödüller:

Birincilik Ödülü: 7.000 ₺ 
İkincilik Ödülü: 5.000 ₺ 
Üçüncülük Ödülü: 3. 000 ₺ 

Mehmet Akif İnan Özel Ödülü: 1. 000 ₺ 

   

- Advertisement -

Yarışma Hakkında

Ülkemizin üzerinde bulunduğu coğrafya tarihin her döneminde çeşitli işgalcilerin, sömürgecilerin, zalimlerin hedefi haline gelmiştir. Ancak aziz milletimiz bu işgalcilere, sömürgecilere, zalimlere geçit vermeyen, boyun eğmeyen, tüm dünyaya meydan okuyan nice destanlar yazmıştır.

100 yıl önce Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mız milletimizin tarih boyunca aynı inançla vermiş oldukları mücadelenin ruhunu temsil etmektedir. Milyonların hep bir ağızdan okudukları İstiklal Marşı, her bir mısraında tarih, mücadele, inanç ve vatan aşkını ifade ederek milletimizin varlığına ve birliğine karşı her türlü tehdit karşısında hilalin altında birleşerek destanlar yazmaya devam edeceğinin tüm dünyaya en gür beyanıdır.

İçinde bulunduğumuz 2021 yılı İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılıdır. Bu nedenle 2021 yılının İstiklal Marşı Yılı olması TBMM tarafından kabul edilmiştir. Buradan hareketle;

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!”

dizeleriyle milletimizin mücadele ruhunu, kararlılığını vurgulayan ve bu şiarla işgalcilere karşı verilen mücadelede birliği, beraberliği güçlendiren Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u anmak ve anlamak büyük önem arz etmektedir.

Bu öneme binaen gerçekleştirilen yarışmada ortaöğretim kademesindeki öğrencilerimizin Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY ile aralındaki bağın güçlenmesi, gençlerin gözündeki, gönlündeki Akif’e yönelik duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine olanak vermektir.

Yarışmanın Konusu

Yarışmanın konusunu “Asım’dan Akif’e Mektup” temasıyla ortaöğretim kademesindeki öğrencilerimizin Mehmet Akif ERSOY’a yönelik kaleme alacakları mektuplar oluşturmaktadır.

Yarışmanın Hedefi

2021 yılının İstiklal Marşı Yılı olarak belirlenmesinden hareketle Türkiye genelinde tüm ortaöğretim kurumlarında eğitim alan öğrencilerimizin Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’a yönelik duygu ve düşüncelerini yansıtmalarına imkân vermek amacıyla bu yarışma düzenlenmektedir.

“Asım’dan Akif’e Mektup” temasıyla gerçekleştirilen yarışma sonucunda yazılan mektuplar, günümüz gençliğinin gözünde, gönlünde Mehmet Akif ERSOY’u nasıl içselleştirdiklerini yansıtan bir eser ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Mektup Yarışması Başvuru Koşulları

  • Yarışmaya Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm ortaöğretim kurumlarında eğitim alan öğrenciler katılım sağlayabilir.
  • Her öğrenci yarışmaya tek bir mektupla katılım sağlayabilir.
  • Katılımcılar yarışma takviminde belirtilen son başvuru tarihine kadar yazmış oldukları eserlerini http://gencmemursen.org.tr adresinden “Asım’dan Akif’e Mektup Yarışması” sekmesinden giriş yaparak yarışmaya başvuruda bulunabilirler.
  • Yarışma katılımcıları yarışmaya gönderdikleri eserin telif haklarının, eserin her ne şekilde olursa olsun yazılı, işitsel veya görsel olarak yayımı halinde Genç Memur-Sen’e ait olduğunu peşinen kabul etmiş sayılır. Yarışma düzenleyicileri uygun gördüğü eserleri yayımlama hakkını saklı tutar. Eserin kısmen ve/veya tamamen yayımlanması halinde yarışmacılara ayrıca ödemede bulunulmaz.
  • Yarışmaya katılan tüm öğrenciler bu şartname esaslarını kabul etmiş sayılır.
  • 18 yaşını doldurmamış bütün yarışmacılar başvuru ekinde yer alan “veli rıza onay formunu” da velilerine imzalatarak sisteme yüklemelidirler. Aksi taktirde eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışmaya Katılacak Eserlerde Aranacak Şartlar

  • Yarışmacı http://gencmemursen.org.tr web adresine giriş yaparak ana sayfada yer alan “Asım’dan Akif’e Mektup Yarışması” sekmesinden başvuru formunu doldurarak eserini PDF formatında sis-teme yüklemelidir. Başvuru sahibinin; adı soyadı, okulu, il/ilçe/belde/köy ve iletişim bilgilerini başvuru formunda kesinlikle doldurması gerekmektedir.
  • Mektup; Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto, 1,5 satır aralığında yazılmalıdır.
  • Başvuru sahibinin; adı soyadı, okulu, ilçesi ve il bilgileri mektubun devamındaki sayfada belirtilmelidir.
  • Yarışmaya katılımda gönderilen eser daha önce herhangi bir yarışmada, etkinlikte vb. çalışmalarda kullanılmamış olmalıdır. Aksi takdirde katılımcı tüm haklarından feragat etmiş kabul edilecektir.
  • Yarışmacılar belirlenen ödüller dışında herhangi bir hak talep etmeyeceklerdir.
  • Yarışma şartlarına uymayan eserler dereceye girse bile iptali ve değişimi noktasındaki her hak genel koordinasyon kurulu nezdinde saklıdır.

Eserin Değerlendirmesi

Yarışma takvimine göre son başvuru tarihi olan 15.06.2021’e kadar öğrencilerin yazmış oldukları mektupları http://gencmemursen.org.tr web adresine giriş yaparak ana sayfada yer alan “Asım’dan Akif’e Mektup Yarışması” sekmesinden online olarak yüklemeleri gerekmektedir. Genç Memur-Sen Genel Merkezi tarafından oluşturulan değerlendirme jürisi tarafından yazılan mektuplar değerlendirilecektir. Değerlendirme işleminden önce öğrencilerin isim, okul, ilçe vb. bilgileri kapatılarak değerlendirme yapılacaktır.

Jüri üyeleri her bir mektubu ayrı ayrı değerlendirecektir ve bu değerlendirme sonucunda mektuba verilen puanların ortalaması hesaplanarak birinci, ikinci, üçüncü ve Mehmet Akif İNAN özel ödülünü almaya hak kazanan eserler belirlenecektir. Değerlendirme işleminden sonra değerlendirme jürisi tarafından sonuç tutanağı hazırlanıp Genç Memur-Sen Genel Merkezine teslim edilecektir.

Yarışma İletişim

Genç Memur-Sen

0312 230 48 98 – 230 09 72-73

/gencmemursen

www.gencmemursen.org.tr

Zübeyde Hanım Mh. Sebze Bahçeleri Cd. No:86, 06400 Altındağ/ANKARA

Asım’dan Akif’e Mektup Lise Öğrencileri Arası Mektup Yarışması Ödülleri

Birincilik Ödülü: 7.000 ₺ 
İkincilik Ödülü: 5.000 ₺ 
Üçüncülük Ödülü: 3. 000 ₺ 

Mehmet Akif İnan Özel Ödülü: 1. 000 ₺

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 15 HAZİRAN 2021
Sonuç Açıklanma Tarihi: 15 EKİM 2021

Ödül Töreni: 27 ARALIK 2021

Asım’dan Akif’e Mektup Lise Öğrencileri Arası Mektup Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: http://gencmemursen.org.tr/asimdan-akife-mektup

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap