Bingöl Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması

Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediye Başkanlığı, Bingöl Gençlik ve Spor İl Spor Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi tarafından Bingöl’ün kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtılması ve yamaç paraşütüne ilgi duyan pilotlar için güvenli bir yarışma ortamı oluşturulması amacıyla Bingöl Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması düzenleniyor. Ödüllü spor yarışması başvuruları devam ediyor.

 

Bingöl Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması

  Düzenleyen: Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediye Başkanlığı, Bingöl Gençlik ve Spor İl Spor Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi 
   Kategori: Kısa Film Yarışmaları, Kültür-Sanat Yarışması
  Kapsadığı Şehir: Tüm Türkiye 
  Kimler Başvurabilir:

İlgi duyan ve gerekli koşulları sağlayan tüm sporcular.

  Son Başvuru Tarihi: 25 MAYIS 2021
  Sonuç Açıklanma Tarihi: 13 HAZİRAN 2021
  Ödüller:
 
 
 
Konaklama ve diğer ihtiyaçlar yarışma organizasyonu tarafından karşılanacaktır.
   

- Advertisement -

Yarışmanın Amacı

Yarışmanın amacı; Bingöl ilimizin tarihi ve kültürel yerlerini tanıtmak, Bingöl ilinin gezilecek görülecek Yerilerini ve Hesarek kayak merkezinin tanıtılması turizme kazandırılması düşünülmektedir. Bingöl yamaç paraşütü hedef yarışmasını güvenli ve uygun koşullarda yarışma ortamı sunarak pilotların yarışma konusunda becerilerini arttırmak, yarışma kurallarını öğrenmelerini sağlamak ve pilotlar arasındaki dostluk ve iletişimi arttırmaktır. Yamaç paraşütü sporunun ülkemizde tanıtımını yapmak ve Türkiye’de bulunan uçuş yerlerinin dünyadaki yamaç paraşütü pilotlarına tanıtılması ve sporcularımızın gelişimi için bu organizasyon düzenlenmiştir.

Yarışmanın Organizasyonu

Bu kültür yarışması, Organizasyon Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediye Başkanlığı, Bingöl Gençlik ve Spor İl Spor Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi tarafından yapılacaktır. Organizasyonun düzenlenebilmesiyle ilgili olarak Türkiye Hava Sporları Federasyonu’ndan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden gerekli izinler alınmıştır.

Başvuru Koşulları

  • PİLOT SEVİYESİ:
    Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden Sporcu Lisansına sahip, termik uçuş ve acil durum çalışmaları konusunda eğitim almış pilotlar katılabilir. Pilotların eğitim aldığı kişi, kulüp veya kurumu referans gösterebilmesi, uçuş seviyesiyle ilgili bilgi verilmesi gerekmektedir. Verilen bilgilerle ilgili yapılan incelemelerde pilot seviyesi yetersiz görülen yarışmacılar THSF Teknik Kurulu üyesi bulunması halinde Teknik Kurul üyesi ve/veya Baş Hakem’ in birlikte aldığı karar ile yarışmadan çıkarılırlar.
     
  • YARIŞMA ÜCRETİ:
    Yarışma ücreti 100 TL’dir. Yarışma ücretini sadece Kesin Kayıt aşamasına geçen sporcuların yatırması gerekmektedir. Yamaç Paraşütü Hedef Milli Takımında yer alan ilk 4 sporcudan katılım ücreti alınmayacaktır. Yarışma ücretinin aşağıdaki banka hesabına yatırılacaktır. Dekontunun ise bilgi@thsf.org.tr adresine mail atılması gerekmektedir.

    (*) Eğer isminiz Katılımcılar listesinde Kesin Kayıt başlığı altında bulunuyorsa bu ücreti ödemeniz gerekmektedir. Başvuru yaptığınız sırada veya Ön Kayıt, Yedek Listesi, Bekleme Listesi gibi listelerde bulunan kişilerin ödeme yapması gerekmemektedir. Ön kayıt aşamasında yaptığınız ödemeler size bir öncelik veya hak kazandırmaz.
  • KAYITLAR:
    Yarışma ön kayıtları www.thsf.org.tr adresinde yapılacaktır ve kayıtlar sürekli güncellenecektir. Kayıtlar yarışma ücretinin yatırılması ve dekontun mail atılması ile kesinleşmiş olur. Yarışma resmi kayıtları antrenman günü tamamlanacaktır. Kayıt esnasında yarışmacıların Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden aldıkları Sporcu Lisanslarını göstermeleri zorunludur. Yarışmada sadece Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından verilen Sporcu Lisansı olan yarışmacılar yarışmaya katılabilirler. Yabancı yarışmacılar, tecrübelerini kanıtlamak için kendi ülkelerinden aldıkları sporcu belgelerini göstermek zorundadır.
     
  • KAYIT İPTALİ:
    Kayıt yapan pilotun yapmış olduğu kaydı 31 MAYIS 2021 16:00’a kadar iptal etmesi halinde yarışma katılım ücretinin %50’si geri ödenir. ve yarışmacı yedek listesinden sıradaki sporculara yarışmaya katılım hakkı doğar. Bu tarihten sonra ücretler iade edilmez. Ücret başka yarışmacı için kullanılamaz. Kayıt yaptırıp daha sonra yarışmaya katılmayan ya da kaydını iptal etmeyen pilotlar, daha sonra başvurdukları o sezon içindeki diğer hedef yarışmalarında toplam başvuru listesinin en sonuna yazılırlar.
     
  • KATILIM DURUMU:
    Yarışmaya en fazla 50 pilot katılabilir. Yarışmaya kayıt yapan sporcu sayısı 50’nin üzerinde olması durumunda önceki yıllarda yarışmalara katılan pilotlarının aldıkları puanlar göz önünde bulundurularak sporculara öncelik verilecek ve yarışmacıların seçiminde THSF Teknik Kurulunun yamaç paraşütünden sorumlu iki üyesinin onayı ile yarışmacı listesi ve yedek liste resmi web sitesinde yayınlanacaktır. Verilen süre içeresinde yarışma ücretini yatırdığına dair dekontu mail atmayan yarışmacılar listeden çıkarılıp yedek listedeki sporculardan devam edilecektir. 50 kişinin kesinliği sağlandığında liste sabitlenecektir. 50 kişinin içinde olan yarışmacıların tek yapması gereken antrenman günündeki resmi kayıt günü gerekli evraklarını göstererek kaydını resmileştirmesidir.
     
  • SİGORTA:
    Yarışmaya katılacak pilotlar sigorta sorumlulukları kendilerine aittir. Herhangi bir kaza veya yaralanma durumunda oluşabilecek maddi manevi zararlardan yarışma organizasyon yetkilileri, THSF ve diğer kurum ve kuruluşlar sorumlu değildir.
     
  • UÇUŞ EKİPMANI:
    Yamaç Paraşütleri EN klasmanına sahip olmalıdır. Uçuş esnasında her yarışmacı yedek paraşüt ve kask kullanmak zorundadır. Yarışma Direktörü, Hakemler yarışma öncesi ve yarışma esnasında malzeme kontrolü yapabilirler, bu durumda üretim tarihi 10 yılı geçen yamaç paraşütleri ve pilotları yarışmadan diskalifiye edilirler, yarışmaya katılamazlar. Telsiz sadece bilgi alma amacı ile bulundurulabilir.
     
  • HARCIRAH:
    Federasyonumuz bütçe imkânlarının yetersiz olması nedeniyle yarışmaya katılan sporculara harcırah verilememektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bütçeleri imkanı dâhilinde yarışmamıza katılan illerindeki sporculara harcırah verebilirler.

Yerel Düzenlemeler

  • KONAKLAMA:

Yarışmacıların konaklamaları, Yolçatı Kayak Merkezi ve Hesarek Kayak Merkezlerindeki tesislerde organizasyon tarafından ücretsiz karşılanacaktır. Hakemler ve THSF yetkililerinin konaklamaları organizasyon tarafından daha sonra belirlenecek tesislerde karşılanacaktır.

  •  KUMANYA VE YEMEK:

Yarışmacılara; 11-12-13 Haziran günlerinde sabah kahvaltısı, öğlen kumanyası ve akşam yemeği organizasyon tarafından verilecektir.

  •  SERBEST UÇUŞLAR:

Yarışma esnasında serbest uçucuların uçması yasaktır.

  •  YARIŞMA BÜLTENİ:

Yarışma Bülteni ve kurallar yarışma web sitesinde ilan edilir.

Organizasyon Hizmetleri

Yerel Organizatör aşağıdaki hizmetleri limitsiz karşılar.

  • Kalkış alanına ulaşım
  • Puanlama, yamaç ve yer hakemliği hizmetleri
  • Konaklama
  • Yarışma ve antrenman günlerinde sabah, öğlen ve akşam yemeği
  • Kurtarma ve ilk yardım hizmetleri

Yarışma Klasmanları

  • GENEL KLASMAN:

Yarışmadaki tüm yarışmacıların bireysel olarak yarıştığı klasmandır. Yarışmaya minimum 10 sporcu kayıt yaptırdığında yarışma Genel Klasmanı açılabilir ve yarışma düzenlenebilir. Yarışmada tüm pilotlar en az 2 yarışma uçuşu gerçekleştirdiğinde yani yarışmanın 2 turu tamamlandığında yarışma geçerli sayılır. 

  • KADINLAR KLASMANI:

Kadın pilotların ayrıca derecelendirileceği klasmandır. Bu klasmanın açılabilmesi için yarışmaya minimum 5 kadın yarışmacı katılması gerekmektedir. En az 5 kadın yarışmacının kaydolduğu her yarışmada “Kadınlar Klasmanı” açılır.

  •  KULÜPLER KLASMANI:

THSF’ye bağlı olan kulüplerin yarışacağı klasmandır. Yarışmalarda kulüpler, yarışmaya katılan sporcuları vasıtasıyla kulüpler klasmanında yarışabilirler. En az 5 kulüp takımı oluşturulması durumunda Kulüp Klasmanı açılır. Kulüp takımları en az 2 en fazla 5 pilot ile oluşturulur. Kulüpler yarışmada kendi kulüp isimleri ile yarışırlar. Kulüp Takımında yer alan pilotların isimleri en geç yarışmanın ilk günü pencere açılışından önce Hakem Kuruluna bildirilir. Kulüp Takımlarında sadece o kulübün lisanslı sporcuları yer alabilir. Her kulüp bir yarışmada sadece 1 takım kurma hakkına sahiptir. Görev uçuşu sonunda bir takımın puanı, o gün için takımdaki en iyi puanı alan 3 pilotun puanları toplamından oluşur. Eğer kulüp takımında 2 sporcu yarışıyor ise 3. yarışmacı yerine her turda en kötü puan eklenir. Bir pilot aynı anda 2 ayrı takımda yer alamaz. Yarışmanın ilk günü pencere açılışından sonra takımlarda pilot değişikliği veya pilot ilavesi yapılamaz.

Yarışma Programı

11/06/2021 CUMA – Antrenman Günü:

  • 10:00 – 18:00: Antrenman ve serbest uçuşlar
  • 12:00 – 13:00: Öğle yemeği
  • 19:00 – 20:00: Akşam yemeği
  • 20:00 – 21:00: Yarışma kesin kayıtlarının tamamlanması, brifing ve uçuş sırası kura çekimi

12/06/2021 Cumartesi – Yarışma 1. Gün:

  • 06:00 – 06:30: Kahvaltı
  • 07:00 – 07:20: Tepeye çıkış
  • 07:45: Yarışma uçuşlarının başlaması
  • 12:00 – 13:00: Öğle yemeği
  • 18:00: Yarışma Uçuşlarının bitişi
  • 19:00 – 20:00: Akşam yemeği

13/06/2021 Pazar – Yarışma 2. Gün:

  • 06:00 – 06:30: Kahvaltı
  • 06:30 – 07:00: Tepeye çıkış
  • 07:00: Yarışma uçuşlarının başlaması
  • 12:00 – 13:00: Öğle yemeği
  • 14:00: Yarışma Uçuşlarının Bitişi
  • 14:30: Yarışma sonuçları açıklanması
  • 15:00: Ödül töreni

Yarışma Sekreteryası

ORGANİZATÖR: Mustafa Kurt

E-posta: mustafa_kurt80@hotmail.com

Telefon: 0505 679 95 59

Bingöl Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması Ödülleri

Konaklama ve diğer ihtiyaçlar yarışma organizasyonu tarafından karşılanacaktır.

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 25 MAYIS 2021
Resmi Antrenman Günü: 11 HAZİRAN 2021
Resmi Yarışma Günü: 12-13 HAZİRAN 2021

Bingöl Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://www.thsf.org.tr/tr/faaliyet-takvimi/bingol-yamac-parasutu-hedef-yarismasi-9872S221Z

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap