17. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması

Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından öğrencileri ambalaj tasarımı alanında proje geliştirmeye teşvik etmek, tasarımcıların ve tasarımcı adaylarının ambalaj sektörüne ilgilerini artırmak ve ülkemizde üretilen ticari malların, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yer edinmesine; özgün ve doğru ambalaj uygulamaları ile sağlanacak katma değer ile de rekabet gücü kazanmasına katkıda bulunacak bir ambalaj endüstrisinin geliştirilmesi amaçlarıyla 17. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması düzenleniyor. Ödüllü tasarım yarışması başvuruları devam ediyor.

Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması

Düzenleyen:Ambalaj Sanayicileri Derneği 
Kategori:Ambalaj Yarışması, Tasarım Yarışmaları, Kültür – Sanat Yarışması
Kapsadığı Şehir:Tüm Türkiye
Kimler Başvurabilir:Yarışma, üniversitelerin Güzel Sanatlar ve Mimarlık fakültelerinin
Grafik ve Grafik Tasarım, Endüstri Ürünleri Tasarımı veya
Endüstriyel Tasarım Bölümleri ve bu bölümlere eşdeğer
lisans veya yüksek lisans düzeyinde eğitim gören tüm
öğrenciler ve bu bölümlerde 2020’de mezun olanlar.
Son Başvuru Tarihi:30 HAZİRAN 2021 Çarşamba saat 17:00
Sonuç Açıklanma Tarihi:12 TEMMUZ 2021
Ödüller:Birincilik Ödülü: 6.000 ₺ + Burs
İkincilik Ödülü: 4.000 ₺ + Burs
Üçüncülük Ödülü: 3.000 ₺ + Burs
Üçüncülük Ödülü: 1.500 ₺ (3 Adet)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Yarışma Hakkında

17. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nın hedefleri arasında tasarım eğitimi alan Türk öğrencilerin ambalaj tasarımı alanında proje geliştirmelerinin teşvik edilmesi, tasarımcılar ve tasarımcı adayları arasında ambalaj sektörüne ilginin arttırılması, endüstri ile tasarımcılar arasında bir ara yüz temelinin oluşturulması, üniversite-sanayi işbirliği, tam zamanlı istihdam, hatta donanım bağışları, araştırma fonu sağlanması ve deneyim paylaşımı ile sonuçlanacak programların geliştirilmesine duyarlılıklarının arttırılması bulunmaktadır.

Nihai hedef olarak da ülkemizde üretilen ticari malların, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yer edinmesine; özgün ve doğru ambalaj uygulamaları ile sağlanacak katma değer ile de rekabet gücü kazanmasına katkıda bulunacak bir ambalaj endüstrisinin gelişmesi öngörülmektedir.

Bu yarışma ile tüketim biçimlerinde farklılık ve kolaylık yaratan, çevre etkisi gözetilmiş yeni ambalaj tasarım önerileri geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Proje kapsamındaki tasarım, ürüne katma değer sağlaması bağlamında ambalajın 3 temel görevi olan;

  • Sarma
  • Saklama ve
  • Satma (3S)

İşlevlerini göz önünde bulundurmalıdır. Aynı zamanda, günümüz şartları göz önüne alındığında, tasarlanacak olan ambalajın, tüm bu görevleri Sürdürülebilir bir biçimde sağlıyor olması dikkate alınmalıdır (3+1) S. Paralel bir şekilde, çevre etkisi bağlamında

  • Üretiminde daha az kaynak kullanılması, daha az malzeme ve daha az enerji (Reduce)
  • Tekrar kullanılabilme olanağının düşünülmesi (Reuse)
  • Geri dönüşüm/geri kazanım olanağının bulunması (Recycle/Recover)

konularının özellikle göz önüne alınması gerekmektedir.

Yarışma konusu bağlamında ele alınması gereken diğer bazı konular ise şöyledir: Ambalajı tasarlanacak ürünün fiziksel nitelikleri, tüketim şekli ve miktarları (adet veya alternatif satış miktarları) ve koşulları, kaliteli ve hijyenik olma, albenisi, ürün hakkında bilgilendirici olması, içerisinde barındırdığı ürün ile ilişkili olarak grafik tasarımı, ürünün kullanımı sonrasında ambalajın geri dönüşümü/geri kazanımı, değişen yaşam tarzları ve buna bağlı olarak ortaya çıkan yeni tüketici beklentileri.

Yarışma Konuları

Bu yarışma kapsamında aşağıdaki proje kategorilerinden herhangi birini seçebileceğiniz gibi; daha yaratıcı ve inovatif bir konu başlığını kendiniz belirleyip (hazır yemek, e-ticaret, elektronik, vb.), özgün bir ambalaj tasarımı da yapabilirsiniz:

1) Eğlence Zamanı

Parti ya da davetler için kuruyemiş ya da çerez ambalajı. Amaç ikram şekli, eğlence yaratma, sürpriz içerme ya da albeni açısından katma değer yaratılmış bir ambalaj tasarlanması.

2) Kahvaltı Zamanı

Kahvaltıda tüketilen ürünlere yönelik (peynir, tereyağı, reçel, zeytin, şarküteri ürünleri, ekmek, vb.) ambalaj tasarımı. Amaç alternatif kullanım önerileri sunan yeni ambalaj tasarımlarının yanı sıra kullanım ya da ikram kolaylığı sağlayan ambalajların geliştirilmesidir.

3) Özel Bir Hediye

Hediyelik eşyaların yanı sıra herhangi bir tüketim ürününün de, özel tasarlanmış hediyelik ambalajı ile çekiciliğinin artırılması. Amaç ambalajın ürüne nasıl bir çekicilik ve değer katabileceğinin gösterilebilmesidir.

4) Yeni Bir İçecek Deneyimi

Bir işletmenin gıda ve tatlandırma uzmanlarının akla gelebilecek her türlü tadın verilebileceği bir içecek üretim yöntemi geliştirdiklerini varsayınız. Bu içecek istenirse gazlı istenirse gazsız içecek olarak üretilebilmekte. Her türden renk ve tat kombinasyonu mümkün. Ürünün ambalajı için herhangi bir malzeme sınırlaması yok; cam, metal, plastik veya karton kullanılabiliyor. Amaç, yeni üretilen bu içeceğin lanse ettiği tat ve hazzı, ambalajı sayesinde tüketiciye anlatabilmesidir.

Bu kategoride yeni bir içecek ürünü için yaratıcı bir tasarım yapılabilir. Alkollü içecekler, meyve suları, probiyotik içecekler (kefir), süt ve ayran gibi piyasada mevcut olarak bulunan ürünlere soluk getirecek yeni bir ambalaj tasarımı olabilir.

5) Kişisel Bakım ve Kozmetik

Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik alanı katı ve sıvı sabundan duş jeline, çok farklı kullanımlar ve faydalar sunan krem çeşitlerinden giderek yaygınlaşan spa kültürüne kadar çeşitli konu başlıklarını kapsamaktadır. Amaç, bu alanda mevcut ürünlere veya yeni bir kullanım senaryosu öneren hayali bir ürüne yönelik ambalaj tasarımı yapmaktır.

6) Parfüm

Parfüm şişeleri ve şişelerin içinde yer aldıkları karton kutu vb. ambalajlar yıllardır tasarımcıların ilgisini çekmiştir. Bu başlıkta tamamen hayalini kurduğunuz bir koku için ambalaj tasarımı yapmanız istendiğini hayal edin. Amaç, geleneksel bir sektör gibi görünen ama her sezon birbirinden farklı ve yaratıcı ambalaj çözümleri sunan parfüm sektörüne yönelik yeni ambalaj alternatifleri geliştirmektir.

7) Yenilikçi Ambalaj

Malzeme ve detay kullanımıyla, koruma, taşıma, depolama, tüketiciyle iletişim kurma gibi işlevlerde farklı ve yenilikçi çözümler sunan bir ambalaj tasarımı kategorisidir. Ambalajlanan ürünün niteliğinde, sayısında ve de ölçeğinde bir kısıtlama bulunmamaktadır.

8) Tıbbi Ürün Ambalajı

İlaç sanayisinde kullanılan (ilaç kutusundan, şurup şişesi veya torbası, serum şişesi, şırınga, sargı bezi, bandaj vb.) her türlü tıbbi ürünü kapsamaktadır. Amaç ambalajın kullanım kolaylığı ve bilgi vericilik fonksiyonlarının sağlanarak, ürünü kullanacak hedef kitlenin demografik özelliklerine uygun yeni ilaç ambalajları tasarlamaktır. Tıbbi ürünlerde anti mikrobiyal ve anti bakteriyel özelliklerin önemi gözden uzak tutulmamalıdır.

9) Temizlik Ürünleri

Bu kategori kişisel bakım ve kozmetik için tasarlanan temizlik ambalajları haricindeki tüm mekan ya da eşya temizliği için kullanılan deterjan ve benzeri kimyasallar için tasarlanacak ambalajları kapsamaktadır. Amaç, alternatif kullanım önerileri sunan yeni ambalaj tasarımlarının yanı sıra kullanım ya da ikram kolaylığı sağlayan ambalajların geliştirilmesidir.

10) Geleneksele Dönüş

Bu kategori son derece geleneksel ve alışılagelmiş ürünlerimiz için farklı ambalaj tasarımlarını kapsamaktadır. Amaç, kültürümüze ait yiyecek-içeceklerin geleneksel yeme-içme biçimini vurgulayan biçimde ambalajlanıp sunulması ya da yiyecek-içecek/gıda dışı ürünler için de turistik obje ambalajı alternatifleri geliştirmektir.

11) Karton Kutu ve Oluklu Mukavva

Bu kategori tüm ürünlerin gerek doğrudan ambalajlanması için kullanılan kutular ile yaş meyve/sebze ambalajlanması amaçlı kullanılan kutuları; gerekse ambalajlı ürünlerin gruplanması ve nakliyesi amaçlı kullanılan her türlü karton kutu ve oluklu mukavva ambalaj tasarımlarını kapsamaktadır.

12) Rafa Hazır Ambalajlar ve Teşhir Standları

Bu kategori, marketlerde, alışveriş merkezlerinde ve benzeri satış noktalarında satışı, sunumu ve rafa yerleşimi kolaylaştıracak her türlü gruplama ambalajının, karton kutuların, oluklu mukavva ambalajların ve teşhir standlarının tasarımını kapsamaktadır.

13) Grafik Tasarım

Yarışmaya katılacak olan ambalajın, grafik tasarımı ön plana çıkartılmış olup bu yönüyle değerlendirilmesi arzu ediliyorsa, bu kategoride katılım sağlanabilir. Etiket, sleeve, vb. bileşenlerle mevcut yalın bir ambalaj formuna farklılık kazandırılmış ise gerekli ve yeterli tüm açıklamalar mutlaka yapılmalıdır.

14) Gıdayı Koru ve İsrafı Önle (Save Food)

Bu kategori her türlü gıda maddesinin kaybını ve israfını önleyen/azaltan ambalaj (malzeme) uygulamalarını ve çözümlerini kapsamaktadır. Ayrıca gıda israfını ve kaybını önlemeye yönelik farkındalık yaratan, eğiten ve tüketiciye tebliğ eden etiket uygulamaları da bu kategoride değerlendirilecektir.

Yarışmaya Katılım Koşulları

Yarışma, üniversitelerin Güzel Sanatlar ve Mimarlık fakültelerinin Grafik ve Grafik Tasarım, Endüstri Ürünleri Tasarımı veya Endüstriyel Tasarım Bölümleri ve bu bölümlere eşdeğer lisans veya yüksek lisans düzeyinde eğitim gören tüm öğrencilerin katılımına açıktır. Diğer bölümlerde okuyan öğrenciler yarışmaya bireysel olarak katılamazlar; ancak, Grafik ve Grafik Tasarım ile Endüstri Ürünleri Tasarımı veya Endüstriyel Tasarım Bölümleri’nde eğitim gören öğrencilerle birlikte grup oluşturarak katılabilirler.

2020 yılı içinde mezun olanlar da öğrenci kabul edileceklerdir.

Bir öğrenci yarışmaya en fazla üç defa katılabilir.

Öğrenciler yarışmaya iki şekilde katılabilir:

  • Bireysel olarak
  • Grup olarak*

*Grup olarak katılımlarda tüm grup üyelerinin öğrenci olması şarttır.

Yarışma Kuralları

  • Yarışmaya katılan her tasarımın özgün olması ön koşuldur. Özgün tasarım olduğuna dair beyan olan “Orijinallik Beyanı”nın her öğrenci tarafından imzalanması şarttır.
  • Katılımcıların tasarımlarını, kurgusal bir marka ve marka kimliği yaratarak, ya da mevcut bir marka ve marka kimliğine dayanarak yönlendirmeleri mümkündür. Bu durumda yaratılmış olan marka kimliğini anlatan 150 kelimeden az olmayan bir yön bilgi ayrıca hazırlanmalıdır.
  • Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünya çapında salgın ilan edilen ve ülkemize de ulaşan COVID-19 salgınından dolayı, 2021 yılı yarışma başvurularının elektronik ortamda yapılması gerekmektedir. Aşağıda belirtilen kriterlerine göre hazırlanmış başvurularınızı umitdincer@ambalaj.org.tr mail adresine yollayınız. Başvuru formu /ürün görseli / raporu eksik olan başvurular elenecektir. 2021 başvurularında fiziki maket şartı aranmayacaktır, maket yapıp yollamak isteyenler dernek adresimize yollayabilirler.
  • Yarışmaya katılan her proje, ambalajın kullanım özelliklerini, malzeme seçimi ve üretim yöntemini, kullanıcı ile olan ilişkisini (kullanım senaryosu), tasarımı anlatan genel görünüşü, tasarımın plan, cephe ve kesit görünüşlerini (açılımı iki boyutlu olan tasarımların kesitlerinin alınması gerekli değildir) içeren en fazla 4 adet aynı eksende (yatay ya da dikey) düzenlenmiş A3 sunum paftasının dijital görseli, ambalajın maketini ve/ veya ambalajın işlevselliğini tanımlayabilecek 3D (3 boyutlu) hareketli bir sayısal görseli/videosu, fotoğrafı ve 50 kelimelik ambalajı anlatan özet rapor ile 450 kelimelik ambalajın detayını anlatan raporu umitdincer@ambalaj.org.tr e-mail adresine yollayarak başvuruda bulunabilirsiniz. Maket yerine yaygın olarak kullanılan MS-Office (Word, Excel, Powerpoint, Media Player, Windows Resim Görüntüleyicisi) ile çalıştırılabilir yapıda 3D hareketli sayısal ve görsel hazırlanması dahilinde kabul edilecektir. Gönderilen 3D görselin, yukarıda ismi geçen MS programları haricinde başka bir program gerektirmeksizin çalışabilir olması şarttır. Dosyaların herhangi bir virüs ihtiva etmemesi veya çalışmama durumu başvuru sahibinin sorumluluğundadır. Yatay ya da dikey olarak kullanılacak olan A3 ölçülerindeki paftalar kalınlığı 5 mm’yi aşmayan bir sırtlıkla desteklenmelidir.
  • A3 boyutundaki paftaların üst kısımlarında 2 cm’lik bir alan ayrılmalı ve sol tarafa üç satır halinde, en üst satırda proje başlığının açık adı, bir alt satırda kategorisi, ve en alt satırda 17. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2021; sağ tarafa ise tekrarlanmayan 3 harf ve 5 rakamdan (örnek: ABC 12345) oluşan rumuz yazılmalıdır. Bu rumuz pafta görselleri ile maket üzerinde, rapor kapak sayfalarında yer almalıdır. Teslim edilecek malzemelerin hiçbirinde rumuz dışında katılımcının kimliğini belirtecek bir ibare veya işaret bulunmamalıdır. Bu ibarelerin yer aldığı projeler elenecektir. Rapor, proje sunum paftaları ve maket üzerinde el yazısı kullanılmamalıdır.
  • Ambalajın maketi ölçek ve malzeme sınırlaması olmaksızın ancak sınırlı bir mekânda sergilenebileceği göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır. 60 x 60 cm taban alanından daha büyük yer kaplayacak ambalaj önerilerinde modeller uygun ölçekte hazırlanabilir.
  • Ambalajı tanıtıcı raporlar: 50 kelimelik ambalajı tanıtan özet rapor ile 450 kelimelik ambalajı anlatan detaylı raporlar A4 formatında hazırlanmalı ve word dokümanı olarak yollanmalıdır.
  • 50 kelimelik özet rapor; ambalajı genel olarak açıklamalıdır. 450 kelimelik detaylı rapor ise; ambalaj tasarımının hedeflediği kitlenin tanımını, tasarımın gelişim evrimlerini anlatan eskizleri, işlevlerinin kullanıcıya sağladığı yararların tanıtımını, üretim yöntemini ve kullanılan malzeme özelliklerini içermelidir. Raporun kapak sayfasında ürünün maketinin fotoğrafı veya çizimi olmalıdır. Ambalaj önerisinin dereceye girmesi durumunda tanıtıcı amaçlarla kullanılabilir.
  • Maketin fotoğrafları, video, raporları ve sunum paftaları dijital ortamda kaydedilmiş olarak da teslim edilmelidir.

Değerlendirme Kriterleri

•             Ambalajın biçiminin yeni, özgün, farklı ve ilgi çekici olması;

•             Ambalajın içerdiği ürüne yeni bir pazar yaratma potansiyeli;

•             Ambalaj tasarımının kullanım açısından getirdiği yenilik ve kullanım kolaylığı;

•             Ambalaj tasarımında paketlenen ürüne uygun malzeme seçimi;

•             Ambalajın ürün hakkında bilgilendirme sağlaması;

•             Kurgusal bir marka kimliğine dayanarak yapılan tasarımlarda grafik unsurların ambalajın içerdiği ürünün yararlarını, imajını ve kimliğini yansıtması;

•             Ambalajın içerdiği ürüne yeterli bir koruma sağlaması;

•             Var olan benzerleri arasında ambalajın tasarımı ile anlamlı bir fark yaratması;

•             Seçilen malzemenin tasarım açısından uygunluğu;

•             Ambalaj tasarımının üretim açısından kolaylığı ve uygunluğu;

•             Ambalajın dayanıklı olması;

•             Ambalajın içerdiği ürünün korunması, depolanması, sunumu ve taşınması işlevleri;

•             Ambalaj tasarımının dönüştürülebilme ve yeniden kullanıma kazandırılabilme kapasitesi;

•             Atık miktarının ve geri kazanılabilirliğinin dikkate alınması;

•             Ambalajın, etkin bir şekilde tedarikçiden, üreticiye ve oradan satış noktalarına nakil edilebilmesi ve depolanabilmesi;

•             Ambalajın nihai satış noktalarında sergilenmeye uygun olması;

•             Ambalajın üretim ile ilgili var olan standart ve kanunlara uygunluğu;

•             Grafik tasarım – endüstri tasarımı arasındaki uyum ve bütünlük

•             Grafik tasarımın marka ve ürün vaadini yansıtmadaki başarısı

•             Kurum ve ürün kimliğine uygunluk

•             Üretici firmanın diğer ürünleriyle ilişkisi, (eğer bir dizi ambalaj tasarımıysa)

•             Baskı tekniklerine uygunluk

•             Rakiplerinden ayrışması ve özgünlüğü

•             Tekrar kullanım için yapılacak değişikliklerin, üretim maliyetlerini artırmaması ve marka kimliğine zarar vermemesi

Destekleyen Kuruluşlar

  • Eskişehir Teknik Üniversitesi
  • APF – Asya Ambalaj Federasyonu
  • ETMK – Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu
  • GGD – Gıda Güvenliği Derneği
  • GMK – Grafikerler  Meslek Kuruluşu
  • İTÜ – İstanbul Teknik Üniversitesi
  • İzmir Ekonomi Üniversitesi
  • Marmara Üniversitesi
  • ODTÜ – Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  • TGDF – Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu
  • WPO – Dünya Ambalaj Örgütü

Yarışma Katılım Şekli

17. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2021 Başvurular Covid-19 salgını nedeniyle elektronik ortamda yapılacaktır. Kimlik bilgilerini içeren 17. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2021 Başvuru Formu, lisans ya da yüksek lisans öğrencilik durumunu gösteren öğrenci kimliğinin fotokopisi ya da ilgili kurum/bölümden alınacak resmi bir belge ve pafta görseli / video / fotoğraf / raporlar ile birlikte 30 Haziran 2021 Çarşamba saat 17:00’a kadar umitdincer@ambalaj.org.tr mail adresine yollayabilirler. İsteyenler maketlerini aşağıda belirtilen dernek adresimize teslim edebilirler.

Yarışmaya birden fazla proje ile katılım sağlanabilir. Bu takdirde her bir proje için yukarıdaki katılım süreci ayrı ayrı yapılacaktır.

Seçici Kurul Üyeleri

Asil Üyeler

Eskişehir Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden 1 öğretim üyesi ASD – Ambalaj Sanayicileri Derneği’nden 1 sanayici temsilci

ETMK– Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’ndan 1 temsilci

GGD – Gıda Güvenliği Derneği’nden 1 temsilci

GMK – Grafikerler Meslek Kuruluşu’ndan 1 temsilci

İTÜ – İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden 1 öğretim üyesi İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden 1 öğretim üyesi Marmara Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden 1 öğretim üyesi

ODTÜ – Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden 1 öğretim üyesi Serbest çalışan Endüstri Ürünleri Tasarımcısı (1 kişi)

TGDF – Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu’ndan 1 sanayici temsilci

Yedek Üyeler

ETMK– Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’ndan1 temsilci GMK – Grafikerler Meslek Kuruluşu’ndan 1 temsilci

Raportör

ASD – Ambalaj Sanayicileri Derneği’nden 1 kişi

Yarışma İletişim

Ambalaj Sanayicileri Derneği

Koşuyolu, Katip Salih Sokak No: 13 Kadıköy 34718 İstanbul

Tel: (0216) 545 49 48 Faks: (0216) 545 49 47

Yarışma hakkında detay bilgi için; Eda Yurğa & Ümit Dinçer ile iletişim kurabilirsiniz e-posta: edayurga@ambalaj.org.tr ; umitdincer@ambalaj.org.tr

Telif Hakları

Ödül ve mansiyon kazanan projelerin telif hakları proje sahibi tasarımcılara aittir. Şu kadar ki, yarışmayı düzenleyen kuruluşlar (ASD ve Reed TÜYAP) katılan projeleri sergilemek, yayımlamak ve arşivlemek hakkına sahiptir.

Projelerin İadesi

Dereceye giren projeler Seçici Kurul sonuçlarının açıklanmasından sonra 1 yıl süreyle sergileme ve arşivleme amacıyla geri verilmeyecektir. Dereceye giremeyen projeler ise Seçici Kurul sonuçlarının açıklanmasından 10 gün sonra ancak en fazla 2 ay içinde Yarışma iletişim adresinden geri alınabilecektir. ASD – Ambalaj Sanayicileri Derneği projelerin geri gönderilmesinden sorumlu değildir.

17. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması

Birincilik Ödülü: 6.000 ₺ + Öğrenim Hayatı Süresince Burs
İkincilik Ödülü: 4.000 ₺ + Öğrenim Hayatı Süresince Burs
Üçüncülük Ödülü: 3.000 ₺ + Öğrenim Hayatı Süresince Burs

Üçüncülük Ödülü: 1.500 ₺ (3 Adet)

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 30 HAZİRAN 2021 Çarşamba saat 17:00
Sonuç Açıklanma Tarihi: 12 TEMMUZ 2021

Ödül Töreni: 20 EKİM 2021

17. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://zeytinkarikaturleri.com/about-classic/?

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Yarışmalardan İlk Siz Haberdar Olun!

Haber bültenimize abone olun ve diğer 2.260 aboneye katılın. Fırsatları gözden kaçırmayın!
Cinsiyet
Yorum Yap