HAK-İŞ Konfederasyonu ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile Gençlik Farkında Ulusal Proje Yarışması düzenleniyor. Bu yıl 4.sü düzenlenen ve “Kadın Emeği ve Dijitalleşme” temasıyla gerçekleştirilen proje yarışması başvuruları devam ediyor.
Yarışma Teması
“Kadın Emeği ve Dijitalleşme”
Yarışma Amacı ve Konu Başlıkları
Dijital platformların öneminin arttığı günümüzde kadın emeğinin ve kadın girişimcilerin seslerini duyurabilmeleri ve işgücü piyasalarına kolay erişimini sağlamak amacıyla aşağıdaki alt konu başlıklarında projeler geliştirilebilmesi beklenmektedir.
1. Dijital tasarım ve uygulamalar.
2. İşin geleceğine dair projeler.
3. Örgütlenmede dijital yeniliklere ilişkin projeler. (dijital platform tasarımı, websitesi tasarımı, arayüz tasarımı, bloglar, apps, vb.)
Proje Yarışması Başvuru Şartları
- Kadın Emeği ve Dijitalleşme konulu yarışmaya, Türkiye’de ve KKTC’de bulunan üniversitelerin lisans ve lisansüstü eğitim yapan öğrenciler başvurabilecek.
- Yarışmaya, bireysel olarak ve en fazla 1 (bir ) kişi, 1(bir) tematik başlığa proje sunulabilir. Projelerin hiçbir yerde kullanılmamış, kopyası edilmemiş; özgün olması zorunludur. Benzer ya da alıntı projeler kapsam dışı sayılacaktır.
- Yarışmaya başvuranların, başvuru formunda yer alan ön başvuru tablosunu; ad-soyad, üniversite, bölüm, öğrenim düzeyi, e-mail, telefon, proje adı bilgilerini eksiksiz doldurmaları zorunludur. Yanlış/eksik veya hatalı beyan durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.
- Yarışmaya başvuranlar, Başvuru Formundaki tüm soruları eksiksiz doldurmalıdır.
- Yarışmanın sonuçlarına göre ilk üç sıralamaya giren projelere birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ve katkı ödülleri yanında “Başarı Belgesi” ve HAK-İŞ Konfederasyonunun ilgili birimlerinde 1 (bir) aylık staj imkânı verilecektir.
- Proje önerilerinin Hacı Bayram Veli Üniversitesinin kurumsal ilkeleri, kültürel ve etik değerleriyle çatışmaması gerekmektedir.
Yarışma Değerlendirme Kriterleri
Tema Fikri’nin ön inceleme ve yapılacak sunumların değerlendirilmesinde kadın emeği ve dijitalleşme çalışmalarına katkı sağlayabilecek ve uygulanabilir projeler olması ışığında aşağıdaki tabloda yer alan kriterlere göre değerlendirme yapılacaktır:
Yaratıcı ve Yenilikçi Yaklaşım | %25 |
Tema Fikri Projesi’nin Uygulanabilirliği | %25 |
Tema Fikri Projesi’nin Yaratacağı Katma Değer | %20 |
Tema Fikri Projesi’nin Paydaşlara Etkisi | %15 |
Tema Fikri Projesi’nin Kültürel Katkısı | %15 |
Gençlik Farkında Ulusal Proje Yarışması Ödülleri
Birincilik Ödülü: 5.000 ₺
İkincilik Ödülü: 3.000 ₺
Üçüncülük Ödülü: 2.000 ₺
Mansiyon Ödülü: 1.000 ₺
+ HAK-İŞ Konfederasyonu’nda Staj İmkanı
30 Projeye: 200 ₺ Katkı Ödülü
Yarışma Takvimi
Son Başvuru Tarihi: 25 MART 2021
Sonuç Açıklanma Tarihi: 2021 (Güncellendi)
Ödül Töreni: 2021
Gençlik Farkında Ulusal Proje Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://www.genclikfarkinda.net/
Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.